KOCASİNAN’DA BEREKETİN VE BOLLUĞUN SİMGESİ AŞURE DAĞITILDI


  • Kayıt: 21.09.2018 23:39:00 Güncelleme: 21.09.2018 23:39:00

KOCASİNAN’DA BEREKETİN VE BOLLUĞUN SİMGESİ AŞURE DAĞITILDI


Kocasinan Belediyesi, Muharrem Ayı vesilesiyle Eski Sanayi bölgesinde vatandaşlara aşure ikramı gerçekleştirdi. Vatandaşlara aşure ikram eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Muharrem Ayının, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu vurguladı.


Düzenlenen aşure dağıtımı etkinliğine, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra; Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç katıldı. Kocasinan Belediyesi’nin logosu olan Selçuklu Yıldızı motifi ile süslenmiş aşure, kısa zamanda vatandaşlara ikram edildi. Muharrem Ayının, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Aşure, Hz. Nuh’un gemisindeki tufan sırasında, Müslümanların gıda olarak ellerinde ne var ise, hepsini bir araya getirip bir kazan içerisinde pişirerek oluşturdukları bir üründür. Oradaki mesaj elimizde ne var ise onu paylaşmamızdı. Bugünlere kadar gelen geleneğimizi ve adetimizi paylaşma duygusu içerisinde her zaman canlı tuttuk ve bu geleneğimizi yaşattık. Bu noktada aşure gününün bugünlere kadar ulaşmasında en önemli etken paylaşma duygumuzdur” ifadelerini kullandı.


Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği aşure ikramının ardından Başkan Çolakbayrakdar, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç ile birlikte bölgede bulunan iş yerlerini ziyaret etti. Esnafın hal-hatırını soran Başkan Çolakbayrakdar ve beraberindekiler,  onlara ‘Hayırlı işler’ temennisinde bulundu.


Esnaflar ise Kocasinan Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.