Dünyanın En Büyük Sağlık Projelerine İmzasını Atmaya Devam Ediyor!


  • Kayıt: 11.10.2018 19:20:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:27

Dünyanın En Büyük Sağlık Projelerine İmzasını Atmaya Devam Ediyor!


2017’de tamamlanarak Türkiye’nin en büyüğü ünvanını alan Mersin Şehir Hastanesi ve bu yıl tamamlanacak, dünyanın en büyük sağlık projesi ünvanını taşıyan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nden sonra, yapımı devam eden ve 2019’da hizmete girecek olan Ankara Etlik Şehir Hastanesinin zeminleri de Yaktaş’a emanet.

 

Yaktaş, Sağlık Bakanlığı tarafından 2003’te başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın bir parçası olan Ankara Etlik Hastanesi’ndeki çözüm ortaklığıyla, Türkiye’nin kalkınmasının ve sağlık sektöründeki hızlı ilerleyişinin destekleyicisi olarak alanındaki firmalara liderlik etmeye devam edecek.

 

 

Rakamlarla Ankara Etlik Şehir Hastanesi

 

Ankara Etlik Şehir Hastanesi 3 bin 577 yatak kapasitesine sahip olacak ve Ankara'daki mevcut altı hastanenin yerini alacak şekilde hizmete açılacak. Proje kapsamında, bir sağlık kompleksi, bir medikal otel, iki helikopter pisti, bir üniversite, bir trijenerasyon santrali (elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi üreten birleşik bir enerji üretim sistemi) ve bir ticari bölge yer alacak. 


1.215.000 metrekare kapalı alana sahip olacak dev proje, toplam 9 adet hastaneden meydana geliyor:


1.704 yataklı Ana Hastane

2.523 yataklı Kadın Hastalıkları Hastanesi

3.507 yataklı Çocuk Hastalıkları Hastanesi

4.369 yataklı Kardio Vasküler Hastanesi

5.550 yataklı Onkoloji Hastanesi

6.474 yataklı Ortopedi Hastanesi


7.50 yataklı Tedavi ve Teşhis Bölümü


8.300 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi


9.100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi

 

 

Gerflor Ürünleri, Dünyanın En Yoğun Ayak Trafiğine Sahip Alanlarının Zemininde Güven Veriyor

 

Dev sağlık projelerinin zeminlerinin vazgeçilmez tercihi olan Gerflor ürünleri, üstün teknolojilerinin sağladığı yüksek aşınma dirençli yüzeyleri ile bu denli büyük hastanelerdeki yoğun ayak trafiğine uzun yıllar dayanım gösteriyor.

 

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde toplamda 550 bin m2’lik alanda tercih edilen Mipolam Cosmo, Mipolam Elegance El5, Mipolam Elegance SD ve Taralay Emotion ürünleri ile hijyenik, bakımı kolay ve dayanıklı zeminler edilecek.

 

Sağlık kompleksinde yer alan altı kule için, ayrı fonksiyonların mimari konsepte yansıması olarak tasarlanan altı farklı renk kurgusu iç mekana da taşındı. Kulelere özgü renk bütünlükleri, Gerflor ürünlerinin sayısız renk alternatifleri arasından yapılan seçimlerle ile zeminlerde de sağlanmış oldu.

 

Yaktaş, Sağlık Liderliği Yolunda Türkiye’nin Destekçisi

 

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde üstlendiği görev ile birlikte Yaktaş, üst üste başarı ile tamamladığı dev sağlık projelerine bir yenisini ekleyerek Türkiye’nin sağlık sektöründe attığı dev adımlara zemin oluyor.