İBB’NİN YERLİ VE ÖZGÜN PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ


  • Kayıt: 20.10.2018 20:55:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:30

İBB’NİN YERLİ VE ÖZGÜN PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından 2 ödüle birden layık görüldü. Yerli ve milli üretimi artırmak amacıyla hayata geçirdiği “Yerli Teknoloji Ofisi” projesi ve Türkiye’de bir ilk olan zeminden sürekli enerji beslemeli “Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı” projesi ödül getirdi.

 


Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Sürdürülebilir İş Ödülleri” sahiplerini buldu. 14 ana kategoriden 77 kurum, kuruluş ve firma finale kaldı. Her biri kendi alanında uzman jürinin yaptığı değerlendirme sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 ayrı dalda ödüle layık görüldü.


İTHAL YERİNE YERLİ ÜRETİM


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla İSKİ, ihtiyaç duyulan ekipmanların yerli ve milli imkanlarla üretilmesi ve geliştirilmesi için geçtiğimiz yıl Yerli Teknoloji Ofisi kurdu. Bu sayede içme suyu, atık su, dere ıslahı, bakım-onarım çalışmaları başta olmak üzere hizmet verilen tüm alanlarda kullanılan malzemelerin yerli ve milli oranını artırmak için proje geliştiriliyor. Böylece ülke sermayesinin yurt içinde kalması, istihdamın artırılması ve milli teknoloji imkanlarımızın gelişmesine katkı sunan “Yerli Teknoloji Ofisi” projesiyle İSKİ, “İşbirliği” kategorisinde ödüle layık görüldü.


TÜRKİYE’DE İLK KEZ HAYATA GEÇECEK


İBB Raylı Sistemler Daire Başkanlığı ise “Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı İnşaat, Elektromekanik ve Araç Alımı işi Projesi”yle “Sürdürülebilir İnovasyon” dalında ödül kazandı. Tarihi dokuyu bozmayacak ve tarihi yapılara zarar vermeyecek şekilde tasarlanan projenin yapımına 2017 yılı başında başlanmıştı. Zeminden sürekli enerji besleme sistemiyle hazırlanan proje Türkiye’de bir ilk olması özelliğiyle inovatif bir çalışma olarak dikkat çekiyor.