Türk Sanatı Eserleri Sergisi ve Moda Etkinliği Düzenlendi


  • Kayıt: 22.10.2018 16:24:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:32

Türk Sanatı Eserleri Sergisi ve Moda Etkinliği Düzenlendi


HOLLANDA’nın Deventer kentinde  Çağdaş Türk Müzik Kültürü Mirası ve Çağdaş Türk Sanatı Eserleri Sergisi ile Moda Etkinliği düzenlendi.

 

 

 Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Aslan Alper Yüksel ve eşi Emine Yüksel, Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak ve eşi Kris Modrak,  Deventer eski Başkonsolosu Zafer Ateş’in eşi Ayla Ateş, MÜSİAD Utrecht Başkanı Ali Köklü, UİD Arnhem Teşkilatı Başkanı Hakan Geçol  katıldılar.

 

Uluslararası başarılara imza atmış olan çağdaş Türk sanatçılarının katılımlarıyla düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel

 

“Deventer’de bir ilk olan bu etkinliğin ülkemizin zengin kültürünün tanıtılması için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu etkinliğin, ayrıca ülkemiz ile Hollanda halkları arasında bir köprü vazifesi görmesini ümit ediyorum.

 



 Turkey Consultancy’in Müdürü İrma Hagenouw etkinlikte yaptığı konuşmada, “Beni tanıyanlar, yıllardır devam eden Türkiye’yi özel bir şekilde tanıtma çabalarımı bilirler. Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyorum. Sanat ve kültür aracılığıyla Hollanda ile Türkiye arasında köprü oluşturmaya çalışıyorum. Çalışmalarımın bu etkinlikle taçlandırılması gurur verici. 

 

Program çerçevesinde tasarımcı Cemil İpekçi moda defilesi gerçekleşirken, 20 müzisyenden oluşan Selim Doğru orkestrası da konser verdi.Etkinlikte kavramsal çağdaş sanatçı Genco Gülan, ressam Gönül Albayrak ile endüstriyel tasarımcı Mânâ Yıldız’ın eserleri açılan sergilerde sanatseverlerle buluştu.