Asisa Bibi'nin Avukatının Hollanda'dan Yardım Talebi


  • Kayıt: 07.11.2018 08:07:00 Güncelleme: 07.11.2018 08:07:00

Asisa Bibi'nin Avukatının Hollanda'dan Yardım Talebi

 

Pakistanlı Asia Bibi’nin avukatı Hollanda’dan yardım talep etti.


Pakistan'da dine hakaretten idama mahkum edilen Asia Bibi'nin cezasının iptal edilmesine sağlayan Pakistanlı avukatı Saiful Malook, Hollanda hükümetinin kendisini sahip çıkması yönünde yardım çağrısında bulundu. Pakistan'da ülke genelinde Asia Bibi'nin serbest bırakılmasını yönelik protestolar düzenlenirken, Avrupa'dan olumlu tepkiler geliyor. Asia Bibi'nin beraat etmesine Belçika'nın en büyük siyasi partisi olan N-VA Partili Milletvekili Peter Luykx, Asia Bibi'ye sığınma hakkı verilmesi çağrısında bulunmuştu. Bibi'nin avukatı Saiful Malook, geçici olarak bulunduğu Hollanda'da daha uzun süre kalmak istiyor. Malook, Hollanda'nın kendisini yardım etmesi ve kalabilecek bir yer vermesini talep etti. Malook yaptığı açıklamada,"Hollanda'nın kendi inisiyatifi ile yardım etmesine bekliyorum" dedi.

 

Hristiyan partiden destek


Hollanda'da Christen Unie (Hristiyan Birlik) Partisi'nin Grup toplantısında konuşan Saiful Malook, "Hollanda demokrasi ve insan hakları savunucusu bir büyük ülke olduğunu iddia ediyor. Ben de Hollanda'dan yardım talep ediyor ve yardım bekliyorum. Hollanda bana sahip çıksın. Sahip çıkmayacak ise tekrar Pakistan'ı dönecek ve öldürülmemi bekleyeceğim. Artık Hollanda gerekeni yapsın! İtalya üzerinden Hristiyanlar Vakfı'nın davetlisi olarak Hollanda'ya geldiğini ve kendisini sahip çıkılacağını inandığını" söyledi.


Christen Unie Partisi Milletvekili Joel Voordewind ve Kees van der Staaij, mevcut insan hakları programı aracılığıyla bu maliyetleri karşılamak üzere Dışişleri Bakanı Stef Blok'dan yardım istedi.