Gebze Teknik Üniversitesi, Hollanda’dan Ekrem Karadeniz’e Cesaret Ödülü verdi


  • Kayıt: 11.11.2018 23:28:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:41

Gebze Teknik Üniversitesi, Hollanda’dan Ekrem Karadeniz’e Cesaret Ödülü verdi

 


Ayrıca Türk Hava Kurumu ve Türkiye Emekli Subaylar Vakfı’ndan plaket takdim edildi.

 


Önemli bir cesaret örneği gösteren, Türk kökenli Hollanda ordusu Kara Kuvvetlerinde subay olarak görev yapan Ekrem Karadeniz Gebze Teknik Üniversitesi'nden Gebze'de yapılacan Atatürk'ü Anma Töreni ’nde  Karadeniz'e GTÜ Senato Salonunda düzenlenen törenle “2018 Yılı GTÜ Cesaret Ödülü” takdim edildi.

 

 Törene; Gebze Kaymakamı,Emniyet Müdürü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü,Hollanda konsolosluğundan bir yetkili,Gebze protokolü ve basın mensuplarının katıldığı törene GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ev sahipliği yaptı. Hatırlanacağı gibi Hollanda’da Ekrem Karadeniz 15 Mart 2017’de çıkan yangının dumanı nedeniyle evlerinde yarı baygın bulduğu komşularını kurtararak hayatta kalmalarına yardımcı olmuştu. Komşularına ambulans gelene kadar ilk yardım da yapan Karadeniz’e, bu başarısı için Carnegie Kahramanlar Vakfı tarafından verilen ödül, Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema tarafından takdim edilmişti. Karadeniz, kendi hayatını riske atarak başkasının hayatını kurtaran veya kurtarma girişiminde bulunanlar için verilen ‘Ulusal Kahramanlık Ödülü’nün en yüksek derecesi gümüş madalya ile onurlandırılmıştı.

 

Törende Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan bir konuşma yaptı. Aslan konuşmasında şu konulara değindi;

 

saygıdeğer konuklar ve değerli basın mensupları.

 

Öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında büyük bir minnet ve şükran ile tekrar anıyoruz. 

 

Saygıdeğer konuklar ve değerli basın mensupları,  


Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletini milli mücadele ile binbir türlü zorluğa rağmen üstün zekası, ileri görüşlülüğü ve CESARETİ ile tekrar bir millet yapmayı başarmıştır. Cumhuriyetimizin 100. yılına, Devletimizin 2023 hedefleri ile adım adım yaklaşırken, aslolan hedefimiz,i Atatürk’ün 10. Yıl Söylevinden hepimizin bildiği bir bölümü paylaşarak hatırlatmak isterim. 


Geçen zamana oranla, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da başarılı olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü, Türk milletinin karakteri yüksektir, Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü, Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu yükselme ve uygarlık yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, pozitif ilimdir.

 

Saygıdeğer konuklar ve değerli basın mensupları,


Bugün Türk Milletinin en büyük cesarete sahip önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını hem hüzün hem de gurur ile yaşatırken bir yanda da göğsümüzü Cesareti ile tüm Dünyaya karşı kabartan, Türk milleti olarak bizi onurlandıran Sayın Ekrem Karadeniz’i üniversitemizde ağırlıyoruz.


Sayın Ekrem Karadeniz Türk Milletinin yüksek karakterli ve cesaret timsali olduğunu, 2017 Mart ayında Hollanda’nın Amsterdam şehrinde çıkan bir yangında komşularını, kendi canını hiçe sayarak, yangının içinden kurtararak bir kez daha tüm Dünyaya hatırlatmıştır.

 

Gebze Teknik Üniversitesi olarak 2018 Cesaret Ödülülünü bu anlamlı günde kendisine takdim etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum.

 

Bu vesile ile unutulmaması gereken bir şeyi de belirtmek isterim. Üstünde yaşadığımız topraklar cesaret ile, kanla canla kazanılmış, topraklardır. Milli mücadelenin ilk kurşununu 19 Aralık 1918’de sıkarak büyük bir cesaret örneği gösteren Hatay Dört Yollu Mehmet Çavuş’un milli bilinci ne idiyse 15 Temmuz 2016 gecesi Ömer Halisdemir’in de bilinci aynı idi. 

Ruhları şad olsun... dedi.

 

Furkan TURGUT