Hollanda’da Mevlidi Nebi Haftası


  • Kayıt: 05.12.2018 07:58:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:49

Hollanda’da Mevlidi Nebi Haftası

 

Sevgili peygamberimizi anmak ve anlamak adına yapılan programlar çerçevesinde bu yıl Diyanet vakfı tarafından düzenlenen “Mevlidi Nebi Haftası” etkinliği sürüyor. 

 

Oss HDV Ulu Camiinde yapılan bu etkinliğe çevre camilerin imamları katılarak ilahi, Kur’an ve mevlid okuyarak katkıda bulundular. 

 

 

Programa, Eindhoven Fatih Cami imam hatibi Bahri Çam, Den Bosh Orhan Gazi Cami imam hatibi İrfan Yaman, Uden Yıldırım Beyazir Cami imam hatibi Selvet Turhan, Veghel Selimiye Cami imam hatibi, Sinan Aslan, Helmond Fatih Cami imam hatibi Hüsamettin Bayer, Best Mescidi Kübra Cami imam hatibi Sinan Yıldız,Boxtel Mevlana Cami imam hatibi Mustafa Akpınar ve Arnhem Türkiyem Cami imam hatibi Yusuf Uğur katıldı.

 

 

Bu programa T.C. Lahey din işleri müşaviri ve Rotterdam din hizmetleri ataşesi Dr. Ali Parlak da katılarak peygamberimizi anlatan sohbetler verdi.

 

Parlak Allahuteala’nın yarattığı kullarının hizmetine sunduğu sayısız nimetlerden sayısız nimetlerden bahsederek şunları kaydetti. ”Allahuteala bu kâinatı insanoğlunun hayatiyetini devam ettirebilmesi için dizayn etmiş, yaratmış. Her şeyi de bizim emrimize sunmuş. Buyuruyor ki, “Yer yüzünde dağları ve ovaları yarattım. Dağların arasından da geçip gideceğiniz yolları da yarattım” buyuruyor. Bunlar gösteriyor ki, yaratılanların hepsi, okyanuslar, göller, yağmurlar akla gelebilecek her şey bizlerin iyiliği düşünülerek yaratılmıştır. Ve yine Allahuteala rahmetinin bir tecellisi olarak peygamberler gönderdi. Kullarım şeytanın ağına düşüp de beni unutmasınlar, ahiretteki nimetlerimden mahrum kalmasınlar diye. İlk peygamber Hz. Adem’den son peygamber Muhammet Mustafa’ya kadar (sallallahu aleyhi vesselam) nice peygamberler gönderdi. Son Muhammet Mustafa’ya kadar (sallallahu aleyhi vesselam) hakkında ayeti celilenin de dediği gibi “Ey peygamber biz seni bir şahit, bir örnek olarak gönderdik. Onları müjdele! Dünya hayatında ikram etmiş olduğum bütün rızıkların ebedi olanını onlar için ahiret hayatında hazırlayacağımı onlara müjdele. Ve dünya hayatında ise onlara verdiğim bunca lütuf ve rahmetime rağmen, bunca ihsanıma rağmen duymuyorlarsa, bana kulluğu reddediyorlarsa o zaman onlara çok büyük bir felaketin geleceğini söyle ve onları uyar. Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik. Kullarımızı bize çağırman için gönderdik” buyuruyor. Dr Ali Parlak’ın yaklaşık yarım saat süren  konuşması camide bulunan cemaati hayli duygulandırdı. 


Öğle namazın müteakip başlayan program ikindi namazına kadar devam etti. Namazdan sonra ulu cami yönetiminin ikramı ile hitam buldu.

 

Adnan Şahin

Oss