MHP'li Mehmet Şandır: ''Erdoğan Türk Kimliğini Kabul Etmiyor!''

 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, cuma namazı çıkışında Amsterdam Mescid-i Aksa Camii lokalinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle bilgilendirme semineri verdi.


  • Kayıt: 26.07.2014 20:08:00 Güncelleme: 26.07.2014 20:08:00

 

Mehmet Şandır: ''Ekmeleddin İhsanoğlu, ne CHP'li, ne MHP'li olsa olsa AK Partili !''

 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, cuma namazı çıkışında Amsterdam Mescid-i Aksa Camii lokalinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle bilgilendirme semineri verdi.

 

Yaklaşık bir saat süren seminerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik konuşma yapan Şandır, daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı.

 

''Cumhuriyet tarihi boyunca Cumhurbaşkanı ilk defa halk tarafından seçilecek. Yine bir ilk; Avrupa'da yaşayan Türkler de ilk defa oy kullanacaklar. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Oyunuzu kullanarak, iradenizi sandığa yansıtmalısınız.'' diyen Şandır, sözlerine şöyle devam etti:

 

''Gazze'deki ve Suriye'deki olayların sorumlusu Erdoğan'dır!''

 

''Ortadoğu'da zulümler yaşanırken Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyoruz. Bu seçim, bölgenin kaderini belirleyecek olması nedeniyle çok önemlidir. Baktığınız zaman Türkmeneli'ndeki kardeşlerimiz IŞİD tarafından çöle sürüldü. Orada yaşam mücadelesi veriyorlar. Yine Suriye'de iç savaş yaşanıyor, Filistin'in durumu ortada. Kendi topraklarını korumaktan aciz olan Erdoğan, sert çıkışları ile Gazze'deki ve Suriye'deki olayların tek sorumlusudur.

 

 

 

 

''Ak Parti, bölgeye Kürt Devleti kurmak istiyor!''

 

Ak parti, çözüm süreci adı altında Türk milletinin içinden, bir Kürt milleti çıkardı. Terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşüp, yeni kanunlar hazırlandı. Şayet, Erdoğan seçimi kazanırsa bu sürecin devam edeceğini söylüyor. Böyle devam ederse özerk bir Kürt yönetiminin kurulması kaçınılmaz olacak. Böylece ülkemiz bir kaos ortamına sürüklenecektir.''

 

''Erdoğan seçilirse ülkede birlik sağlanamaz!''

 

''Cumhurun başkanı ortak mutabakat ile seçilmelidir. Erdoğan'a bu isteğimizi ilettik ama kendisi Cumhurbaşkanı olmak istedi. Erdoğan değişik sebeplerden dolayı kitlelerle kavgalı. Her açıdan milleti böldü. Bu şartlar altında ülkedeki birliği sağlayamaz ve önlemler alınmaz ise, iç savaş dahi yaşayabiliriz.

 

 

 

''İhsanoğlu, doğru aday''

 

''Bizim adayımız; Ekmeleddin İhsanoğlu. Kendisini şahsen tanırım. Türk milletinin son zamanlarda yetiştirdiği en saygın insanlardan biri ve dünyanın sayılı Bilim Tarihi uzmanlarından. Ülkemizdeki birliği ve beraberliği sağlayacağından eminiz. Ekmeleddin İhsanoğlu, ne CHP'li, ne MHP'li olsa olsa AK Partili'dir.''

 

 

 

''Adı yolsuzluğa bulaşmış birinin Cumhurbaşkanı olması Türkiye'ye yakışmaz!''

 

''Paraların nasıl sıfırlandığını millet olarak izledik. Basın-yayın organlarından takip ettiğimiz ''sıfırlama olayı'' gerçektir. Hatta Erdoğan'ın kontrolünde 40 - 50 Milyar Dolar para olduğu düşünülüyor. Amerika, ''İsviçre bankalarında olan paralarııklarım.'' diye Erdoğan'ı tehdit ediyor. Kendisi şu an çok zor durumda.

 

Erdoğan kazanırsa ve seçimlerin şaibeli olduğuna dair toplumda bir çatışma ortamı yaşanırsa Uluslararası Mahkemelere gidilebilir. Kaybederse, bu sefer de gideceği yer Yüce Divan'dır.''

 

 

 

Savaş Büyük Tipi / Amsterdam