CHP Yurtdışından Kılıçdaroğlu'na Destek Açıklaması

CHP'nin yurt dışı örgütlerinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek geldi.


  • Kayıt: 20.08.2014 10:27:00 Güncelleme: 20.08.2014 10:27:00

CHP'nin yurt dışı örgütlerinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek geldi.

 

Aralarında CHP Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İsviçre, İngiltere Birliği Başkanlarının da bulunduğu yurtdışı örgütleri ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının partinin yetkili organlarında değerlendirilmesinin elbette zorunluluk olduğu fakat seçim sonuçlarının resmi ilanının dahi beklenmeden, kamuoyu önünde partiyi ve Genel Başkanı haksız tartışma ve değerlendirmelerin hedefi haline getirmenin de şaşkınlıkla izlendiği ifade edildi.

 

"PARTİ İÇİ İKTİDARI HEDEFLEYEN, HASTALIKLI, ESKİ SİYASET ANLAYIŞI TERK EDİLMELİ"

 

Partinin her üyesinin cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili önerilerinin ve değerlendirmelerinin olabileceği belirtilen açıklamada, "Ancak bu konuda parti kurullarında bir karar alındıktan sonra, bu defa parti disiplini ile her bir partilimiz, öncelikle de milletvekillerimiz alınan bu karara sahip çıkmak zorundadır. Partimizin desteğini açıkladığı aday aleyhine kamuoyunun önünde değerlendirmeler içinde olmak ve alternatif aday çalışmaları yapmak, partililik bilinci ve partililik sorumluluğu kavramlarını içselleştirememek, parti disiplinini de ihlal etmek demektir. Parti içi iktidarı hedefleyen, hastalıklı, eski siyaset anlayışını terk etmemiz gerekir" denildi.
 

 

 

"PARTİ 2015 SEÇİMLERİNE ODAKLANMALI"

 

Kılıçdaroğlu'na desteğin de belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
"Büyük kongremizin iradesi doğrultusunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu partimizin Genel Başkanı'dır. Yurt Dışı Örgütleri olarak partimizin birleştirici gücü olan Genel Başkanımızın yanındayız ve aldığı olağanüstü kurultay kararını da yürekten destekliyoruz. Partimiz Genel Başkanından üyesine tüm örgütleri ile 2015 seçimlerine odaklanmalı iktidarı hedeflemelidir. Bu durumda konuşmaktan çok çalışmanın anlamlı olduğunu inanıyoruz. Tüm CHP sevdalılarının bu çabanın içinde olmaları tarihi zorunluluktur ve bizleri güçlü kılacak, iktidar hedefimize daha da yaklaştıracaktır. Solun evrensel ilkeleri, çoğulculuk, katılımcılık, eşitlik, adalet, dayanışma, kadın hakları, emeğin önceliği, çevre duyarlılığı ve barış bu büyük yürüyüşümüzün meşaleleri olacaktır."