Tunahan Kuzu (DENK): Rutte diktatördür!

Geçtimiz günlerde ‘Viruswaarheid’ derneğinin Hollanda devletine açmış olduğu dava sonucunda hakim sokağa çıkma yasağının yasal olmadığını ve hükümetin yeterli ve gerekli gerekçeleri öne süremediğini belirtip sokağa çıkma yasağını iptal etmişti...


  • Kayıt: 19.02.2021 19:54:10 Güncelleme: 19.02.2021 19:54:10

Den Haag - Geçtimiz günlerde ‘Viruswaarheid’ derneğinin Hollanda devletine açmış olduğu dava sonucunda hakim sokağa çıkma yasağının yasal olmadığını ve hükümetin yeterli ve gerekli gerekçeleri öne süremediğini belirtip sokağa çıkma yasağını iptal etmişti.

Mahkeme duruşmasında sadece birkaç saat sonra yüksek mahkemenin kararı bozması kafalarda soru işareti oluşturmuştur. Mahkeme kararı dolayısıyla oluşan siyasi yaygaradan dolayı seçim tatilinde olan meclis, tatili iptal edip genel kurul ile sokağa çıkma yasağını görüştü.

Yaptığı konuşmada hükümetin kararlarına tepki ile yaklaşan Kuzu: ‘Başbakan Rutte yasaları çiğneyerek ve kendi kafasına göre kararlar alarak sokağa çıkma yasağı diktatörü olmuştur’ diyerek meclisteki diğer partilerin tepkisi ile karşılaştı. Sosyal medyada ise günün konusu olan Kuzu’nun açıklamalarına Hollanda'nın çeşitli kesimlerinden destek geldi ve takdir topladı.