6 Bin Çeşit Helal Ürün Helal Expo'da Sergilenecek

4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Helal Expo'da 100 firmanın yaklaşık 200 marka ve 6 bin çeşit ürünü sergilenecek.


  • Kayıt: 30.08.2014 20:32:00 Güncelleme: 30.08.2014 20:32:00

4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Helal Expo'da 100 firmanın yaklaşık 200 marka ve 6 bin çeşit ürünü sergilenecek.

 

Helal gıda ve içecekten kozmetiğe, medikal ürünlerden tesettür giyim ve Hac malzemelerine kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan İstanbul Helal Expo - 6. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı açılıyor. 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında 100 firmanın yaklaşık 200 marka ile katılım göstereceği fuar, CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek.

 

6 bin çeşit helal ürünün sergileneceği fuarın, ilgi çekici ürünlerinden biri de çocuklar için üretilmiş, dünyanın ilk Helal Sertifikalı diş macunu olacak. Yüzde yüz yerli malı olmasıyla da dikkat çeken diş macunu, bilinen macunlardan faklı olarak içerisinde Sodyum Sakarin, Florür, SLS ve SLES, Sodyum Benzoat, Paraben, Trikolosan gibi maddeler içermiyor.

 

KİMYASALDAN ARINMIŞ ÇOCUK DİŞ MACUNU

 

Diş macununu üreten Spumy firması yetkililerinin iddiasına göre; diş macunlarında kullanılan Florür, SLS, SLES, Sodyum Sakarin astım, kanser gibi ciddi hastalıklara yol açıyor. Amaçlarının çocuklara İslami şartlara uygun diş macunu üretmek olduğunu belirten firma yetkilileri, çocuklar için özel ürettikleri ürünün içerisinde sadece kalsiyum karbonat, bitkisel gliserin, Lauryl Glocoside ve tatlandırma amacıyla doğal çilek kullandıklarını vurguladılar.

 

SEKTÖRÜN TEK FUARI

 

Helal sertifikalı ürün sektörünün ihracatını artırmak amacıyla gerçekleştirilecek İstanbul Helal Expo Fuarı, Pozitif ve CNR Expo Fuarcılık organizasyonuyla Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) , World Helal Council (WHC) ve KOSGEB desteğinde düzenleniyor. Sektörün tek fuarı olan İstanbul Helal Expo'ya katılacak markalardan bazıları şöyle: Chr Hansen, Erpiliç, Elita Yağ, Felda Iffco, Has Tavuk, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Kaanlar Peynir, Seyidoğlu, Sultan Et.

 

80'İN ÜZERİNDE ÜLKEDEN KATILIMCI

 

Fuara, Malezya, İran, Endonezya, Hollanda, Çin, Güney Kore, Tayland, Fransa, Almanya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere 80'in üzerinde ülkeden katılımcı bekleniyor. Bu yıl İstanbul Helal Expo'nun 50 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından gezilmesi bekleniyor.