T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN’İN YURTDIŞINDA BULUNAN VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Yurtdışında yaşamakta olan Kıymetli Vatandaşlarımız, Mübarek Ramazan ayını tamamlamanın ve bir Bayrama daha erişmenin saadetini yaşıyoruz.


  • Kayıt: 13.05.2021 16:43:24 Güncelleme: 13.05.2021 16:43:24

Yurtdışında yaşamakta olan Kıymetli Vatandaşlarımız,
Mübarek Ramazan ayını tamamlamanın ve bir Bayrama daha erişmenin saadetini yaşıyoruz. Bu müstesna günler, bizlerden uzakta yaşayan siz değerli vatandaşlarımıza, anavatanda kalbi sizin için atan milyonlarca kardeşinizin bulunduğunu hatırlatmaları açısından da önemlidir.
Bu mutluluğa vesile olan bayramlar, dayanışma ve birliğin artırılması, karşılıklı sevgi ve saygının güçlendirilmesi, milli ve kültürel değerlerimizin yüceltilmesi ve paylaşma kültürünün kıymetinin idraki bakımından büyük önem taşımaktadır.
Kovid 19 salgını nedeniyle yaşamakta olduğumuz bu zor günleri, milletimize özgü birlik ve beraberlik ruhuyla aşacağımıza dair inancımız tamdır.


Değerli Vatandaşlarımız,
Bugün sizler sadece sayısal olarak değil, niteliklerinizle de edebiyattan sanata, spordan bilime ve ticarete, kamu yönetiminden yerel idarelere kadar her alanda büyük başarılarla yer alıyorsunuz. Yaşamınızı sürdürdüğünüz çevrelerde toplum olarak kazandığınız saygınlıkla giderek güçlenmekte olmanız bizim için eşsiz bir gurur kaynağıdır.
Ayrıca, nitelikli bir temel eğitim alamamış veya mesleki vasıflar edinememiş bireylerin istihdamında sorunlar yaşandığı bilinciyle, bulunduğunuz ülkelerde eğitim alanında ve işgücü piyasasında diğer bireylerle rekabet edebilecek donanıma ve vasıflara sahip olabilmek adına gösterdiğiniz gayretleri büyük bir memnuniyetle müşahede ediyoruz.
Yurtdışında daha güçlü bir Türk toplumu için, dördüncü neslin yetişmekte olduğu bir dönemde siz anne ve babalardan, hatta ninelerden ve dedelerden beklentimiz, komşuluk ilişkilerini, büyüğün sayıldığı, küçüğün sevildiği, çocukların ve yaşlıların korunduğu aile içi ilişkileri ve dayanışmayı hem yaşayarak, hem de yaşatarak gelecek nesillere aktarmanızdır. Ayrıca, yetişmekte olan yeni kuşaklarımızın eğitim imkanlarından en üst seviyede yararlanmalarını sağlamanız; bunun yanı sıra, öz değerlerinizden uzaklaşmadan, kendi kültürlerinizden kopmadan bulunduğunuz toplumla kaynaşmanız ve sosyal yaşamda aktif rol üstlenmeniz de büyük önem taşımaktadır.

Sevgili Vatandaşlarımız,
Yaşadığınız ülkelerde bazı sorunlarınızın var olduğunun idraki içindeyiz. Bunların giderilmesi için muhataplarımız nezdinde her türlü girişimde bulunuyor, birlikte çözüm yolları arıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, yurtdışında emeğiyle, alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışan siz kıymetli kardeşlerimin haklarını savunmak için tüm gücümüzle gayret edeceğiz. Görev alanımıza giren her türlü sorununuzun çözümünde merkez ve yurtdışı teşkilatımız ile üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma ve sizlere sunduğumuz hizmetleri daha da etkinleştirerek devam ettirme azmi ve kararlılığında olduğumuzu bilmenizi isterim.
Bu duygularla, yurtdışında yaşayan siz değerli vatandaşlarımızın ve bu vesileyle tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, bu günlerin ülkemizde ve yeryüzünde kardeşlik duygularını güçlendirmesini, tüm insanlığa sağlık, barış, huzur ve esenlikler getirmesini temenni ediyorum.

Haber: Sedat TAPAN