Futbol dünyasını yasa boğan ölüm! Hollanda’da Ajax altyapısında forma giyen Noah Gesser 16 yaşında vefat etti

Hollanda’da Ajax altyapısında forma giyen Noah Gesser’in trafik kazasında hayatını kaybetmesi herkesi yasa boğdu...


  • Kayıt: 01.08.2021 18:23:57 Güncelleme: 01.08.2021 18:23:57

Hollanda’da Ajax altyapısında forma giyen Noah Gesser’in trafik kazasında hayatını kaybetmesi herkesi yasa boğdu. 16 yaşındaki gelecek vaat eden yıldızın ani vefatı dünya futbolunu üzdü.

Hollanda kulübü Ajax’tan dünya futbolunu üzen bir haber geldi. Ajax’ın altyapısında forma giyen 16 yaşındaki yıldız Noah Gesser, trafik kazasında hayatını kaybetti. Dün sabah saatlerinde Ajax’ın resmi medya kanallarından yapılan açıklamada, Noah Gesser’in doğduğu şehir IJsselstein’da dün (önceki akşam) geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdiği duyuruldu. Kulüpten yayınlanan mesajda, “Ajax olarak büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Genç bir yıldızımızı kaybettik. Ailesine, arkadaşlarına ve takım arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz, bu üzüntüyü paylaşıyoruz” denildi. 

Hollanda basınında, kazada genç futbolcunun 18 yaşındaki ağabeyinin de hayatını kaybettiği belirtildi. 2018 yılında Ajax’ın altyapısına transfer edilen ve futboluyla dikkat çeken Noah Gesser, Alphense Boys ve Almere City gibi kulüplerde de forma giymişti. Forvet bölgesinde oynayan gelecek vaat eden yıldızın bu sezon Ajax’ın 17 yaş altı takımında forma giymesi bekleniyordu. 

Son dönemde Ajax altyapısına katılan en yetenekli ve gelecek vaat eden yıldızlardan biri olarak gösterilen Noah Gesser’in vefatı herkeste şok etkisi yarattı. Kulüpte yas ilan edildiği, statta ve tesislerde Ajax’ın bayraklarının yarıya indirileceği ve A takım ve altyaş kategorilerindeki tüm maçların öncesinde bir dakikalık saygı duruşu olacağı da ifade edildi.