Hollanda'da uzun süredir aranan Türk anne ve kızınının çürüyen cesetleri evlerinde bulundu

Hollanda'da aylardır haber alınamayan Urfalı anne ve kızınının çürüyen cesetleri evlerinde bulundu...


  • Kayıt: 08.10.2021 17:33:18 Güncelleme: 08.10.2021 17:33:18

Hollanda'da aylardır haber alınamayan Urfalı anne ve kızınının çürüyen cesetleri evlerinde bulundu.

HOLLANDA’nın Nijmegen kentinde ikamet ettikleri evlerinde cesetleri çürümek zere bulunan iki kadın cesedin Urfalı anne Hanım (67) ile 38 yaşındaki kızı Meral Kaldı’ya ait olduğu belirlendi. Adlı tıp kurumuna kaldırılan cesetlerin ölüm nedeni araştırılıyor. Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, her ihtimali de göz önünde bulunduruyor.

Yaklaşık bir hafta önce Nijmegen şehrinin Willemskwartier semtindeki Spieghelhof sokağındaki binada, bir daireden aşırı derecede rahatsız edici kokuların gelmesi üzerine harekete geçen polis, evde çürümek üzere olan iki kadının cansız bedeni ile karşılaştı. Yoğun koku ve evi sarmalayan böceklerden dolayı uzun süre önce ölmüş oldukları tahmin edilen iki kadın cesedinin uzun yıllar Hollanda ikamet eden Urfalı anne Hanım ve kızı maral Kadı’ya ait olduğu belirlendi.

Cesetler adli tıp kurumundan aileye teslim edilirken, Nijmegen kentindeki Eyüp Sultan Camisinde kılınan cenaze namazı sonrası memleketlerine gönderildi.

Olayın cinayet mi, intihar mı, yoksa aile faciası olduğu henüz bilinmiyor. Savcılık geniş çaplı soruşturma başlatırken, henüz olay ile ilgili bir açıklama yapılmadı.