Hollanda'da Müslümanlara ait kurumların gizlice araştırılmasına tepki

Müslümanlara ait kurumların gizlice araştırılmasına, fişlemesine başta STK’lar olmak üzere Denk Partisi’nden de tepki geldi


  • Kayıt: 17.10.2021 11:57:50 Güncelleme: 17.10.2021 11:57:50

Müslümanlara ait kurumların gizlice araştırılmasına, fişlemesine başta STK’lar olmak üzere Denk Partisi’nden de tepki geldi

CMO Başkanı Muhsin Köktaş: '' CMO olarak bizim için büyük hayal kırıklığı oldu.

Devlet ve Müslümanlar Arası İletişim Organı (CMO) Başkanı Muhsin Köktaş: '' CMO olarak bizim için büyük hayal kırıklığı oldu. Yıllardır müslümanlar olarak,iyi vatandaş olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Her defasında devlet yapmış olduğu bu tür hareketlerle bu çabamızı boşa çıkarıyor. Bu vesileyle müslümanların güvenini kazanmak yerine kaybediyorlar. Devletin bu tür çalışmaları toplumun birliğine zarar vermektedir. Toplum arasında ayrımcılığa sebep olmaktadır. Bu kaygılarımızı devletin yetkili kurumlarına ileteceğiz ve bir daha yaşanmaması için ne gibi tedbir alacaklarını istişare edeceğiz.

Hukuka aykırı

'' Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu: "Belediyelerin camileri bu şekilde araştırması hukuka aykırıdır. Cami cemaatinin arasına sözde araştırmacı yerleştiren bu devlet uygulamasını durdurmak için parlamentoda gerekli atacağız" Hollanda İslam Federasyonu Dış İlişkiler Başkanı Kenan Aslan: "Geçtiğimiz dönemde İslam toplumunu rencide eden olaylar sıklaşırken bunun ortaya çıkması bizleri üzmüştür. Kolektif İslamofobik eylemlerin belediyeler seviyesine çıkmış olması daha da üzüntü verici”

Ömer Altay: NCTV ve AIVD birimlerinin yaptığı yasadışı ve hukuk tanımazlık tavırlarından artık bıktık ve bunu kabullenip sindirmek hiç kolay değil.

Haberin içeriği trajikomik, biz Müslüman toplum olarak bu habere sevinelim mi yoksa üzülelim mi karar veremedim. Galiba, daha çok üzülecek bir haber konusu ve tabii bir o kadar da vahim.

Müslüman toplumu bu haberi kolay kolay hazmedemez vede etmemeli...! Hollanda'daki terörle mücadeleden sorumlu NCTV ve AIVD birimlerinin yaptığı yasadışı ve hukuk tanımazlık tavırlarından artık bıktık ve bunu kabullenip sindirmek hiç kolay değil.

NCTV ve AİVD'nin yaptığı ortak işbirliği ise; Hollanda'da bulunan Müslüman kurum ve kuruluşlara karşı yaptığı mesnetsiz ve hiçbir hukuki dayanağı olmadığı halde kanunlara aykırı davranışlardır. NRC Handelsblad gazetesine sızan haberde, NCTV ve AİVD Hollanda’da bulunan belediyeler ile işbirliğine girerek ve buradan da istihbarat toplayacağı küçük çapta kuruluşlar oluşturarak cami ve diğer İslami kuruluşlara "undercover" adı altında casusluk yapabilecek elemanları para karşılığında vede "özellikle" kendi ( cami ve cemaate yakın) insanlarımızı kullanarak istihbarat sağlamaya çalışmaları bizleri çileden çıkarmıştır.

Ömer Altay: NCTV ve AIVD birimlerinin yaptığı yasadışı ve hukuk tanımazlık tavırlarından artık bıktık ve bunu kabullenip sindirmek hiç kolay değil.



En önemlisi ise; Fas kökenli Müslümanların, kendi insanlarını " fişleme " konusunda tereddüt etmeden NCTV ve AİVD'ye yardım ettikleri apaçık. Tabi, millet olarak hangi karaktere sahip olduklarının ifşası vede iflası demektir. 

Utrecht kentinde polis emniyet teşkilatında üst düzey görev yürüten bir faslı, özel olarak görevlendirilmiş olması, ayıbın bir değişik versiyonu olmasıdır. Ne acı bir gerçek! Kendi insanlarını para karşılığında " gammazlamak", ne ayıp değil mi? Üstelik bunu defalarca yapmaktadırlar ve yapmaya da devam ediyorlar. İsin garip tarafı ise; bu alanda uzman olan bir profesör açıklama yapıyor ve NCTV ve AİVD'nin yaptığının haksız bir davranış vede etnik grupların Hollanda toplumunda kutuplaştırmaya yönelik bir hamle olduğunu düşünüyor.

Buna rağmen,  NCTV ve AİVD kendi bildiğini okumakta ısrarcı davranıyor. Bu gibi hamleleri niçin diğer kurum ve kuruluşlara yapmıyorlar sorusu akla geliyor. Örneğin; Yahudilerin havra/sinagog içerisine de istihbarat toplamak için casus görevlendirmiyorlar...?

Bu gibi haberler gazetelere düştüğünde, NCTV ve AİVD'nin konudan haberdar olmadıklarını bildirmekle yetiniyorlar ve salak rolüne yatmaktan da kaçınmıyorlar Yaptıkları apaçık aymazlık ve kanunlara aykırı işler.

Hadsizlik diz boyu! İçimize, hem de bizim insanımızdan, "casusluk" yapacak, birini yerleştirecek kadar hadlerini aştılar.? Tabii, madalyonun öteki yüzünü de sorgulamak lazım, Kendi insanlarımız dediğimiz ikili oynayan beş para etmez insanlar, hangi ara dinini, milletini, kardeşini satar oldu? Sizce bunların haysiyet değeri kaç kuruştur...?

Lahey / Furkan TURGUT