Hollandalı psikolog 100'den fazla hastasına "intihar ilacı" kullandırdı!

Hollanda'da yaşayan psikolog Wim van Dijk, bir gazeteye yaptığı açıklamalarında 100'den fazla hastasına "intihar ilacı" olarak bilinen ve kısa sürede kullanan kişinin hayatını sonlandıran Middel X ilacını verdiğini itiraf etti...


  • Kayıt: 23.10.2021 19:46:24 Güncelleme: 23.10.2021 19:48:32

Hollanda'da yaşayan psikolog Wim van Dijk, bir gazeteye yaptığı açıklamalarında 100'den fazla hastasına "intihar ilacı" olarak bilinen ve kısa sürede kullanan kişinin hayatını sonlandıran Middel X ilacını verdiğini itiraf etti.

Psikolog Dijk, Volkskrant gazetesine verdiği röportajda, insanların kullandıktan kısa süre sonra yaşamını sonlandırdığı belirtilen Middel X isimli ilacını hastalarına kullandırdığını açıkladı. Haber de Dijk'in, itiraflarıyla ötenazi yasasıyla ilgili tartışmanın büyümesini amaçladığı belirtildi.

YASAKLANMASINA RAĞMEN YASA DIŞI YOLLARLA ELDE EDİLİYOR

Psikolog, söylediklerinin sonuçlarının farkında olduğunu ancak bunun umurunda olmadığını vurguladı. Haber de, "intihar pudrası" ve "ölümcül toz" olarak adlandırılan ilacın, satışının ve dağıtılmasının Hollanda Adalet Bakanlığı tarafından yasaklamasına rağmen yasa dışı yollarla elde edilebildiği kaydedildi.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ülke basınında, röportajın ardından Eindhoven polisi tarafından gözaltına alınarak sorgulanan 78 yaşındaki Dijk hakkında "intihara yardım etme" ve "ilaç kanunlarını ihlal" suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi.

AA