33. Avrupa Kur’ân Yarışması Sonuçlandı: H. İbrahim Soydemir ve M. Enes Kıdık Birinci Oldu

Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması bu sene IGMG Genel Merkezinde camiatv stüdyolarında yapıldı. Canlı olarak yayınlanan yarışmada Halil İbrahim Soydemir ile Muhammed Enes Kıdık yaş gruplarında birinci oldu...


  • Kayıt: 24.10.2021 10:31:00 Güncelleme: 24.10.2021 10:31:00

Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması bu sene IGMG Genel Merkezinde camiatv stüdyolarında yapıldı. Canlı olarak yayınlanan yarışmada Halil İbrahim Soydemir ile Muhammed Enes Kıdık yaş gruplarında birinci oldu.

İslam Toplumu Millî Görüş İrşad Başkanlığı tarafından düzenlenen 33. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Yarışmanın birinciliklerini 10-13 yaş grubunda Kuzey Ruhr Bölgesinden Halil İbrahim Soydemir, 14-18 yaş grubunda ise Hannover Bölgesinden katılan Muhammed Enes Kıdık kazandı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün yarışma sonrasında birinci gelenleri tebrik etti. Ergün aynı zamanda diğer yarışmacılara da teşekkür ettikten sonra: “Bütün yarışmacılar bizim gönlümüzün birincisidir.” dedi.

Yarışmaya 10-13 yaş grubunda Paris Bölgesinden Mehmet Taha Bostancı, Doğu Fransa Bölgesinden Yunus Emre Çekiç, Viyana Bölgesinden Yuşa Arslan ile Kuzey Ruhr Bölgesinden Halil İbrahim Soydemir katıldı.

14-18 yaş grubunda ise yarışmacılar arasında Hannover Bölgesinden Muhammed Enes Kıdık, Köln Bölgesinden Yakup Uysal, Hessen Bölgesinden Fatih Emre Taşçı ve Viyana Bölgesinden Fatih Güzel yer aldı.

Yarışmacıların performansını değerlendiren jüri heyetine IGMG Ruhr-A Bölge Başkanı Hafız Abdullah Kodaman başkanlık yaptı. Diğer üyeler ise Ayasofya-i Kebir Camii İmam-Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu, Millet Camii İmam-Hatibi Hafız Adem Kemaneci ile Kârî Hasan Sadeghi’den oluştu.