HOLLANDA’DA SEKİZ TÜRK AİLENİN OTURDUĞU BİNAYI YAKACAKLARDI!

Hollanda’da, sekiz Türk ailenin yaşadığı binanın doğalgaz dolabı, kimliği belirsiz kişiler tarafından gece yarısı ateşe verildi. Büyük faciayı, karşı komşu önledi...


  • Kayıt: 15.11.2021 14:15:11 Güncelleme: 15.11.2021 14:19:32

Sabah gazetesinde yer alan habere göre: Hollanda’da, sekiz Türk ailenin yaşadığı binanın doğalgaz dolabı, kimliği belirsiz kişiler tarafından gece yarısı ateşe verildi. Büyük faciayı, karşı komşu önledi.

Hollanda’nın Zaandam kentinde kimiliği belirsiz kişiler, ikisi Bulgaristan kökenli, sekiz Türk ailenin oturduğu apartmana önceki gece 00.30’da girdi. Birinci kata çıktıktan sonra, Giresunlu Demirel ailesinin apartman giriş kapısı ile doğalgaz boru hattının geçtiği boşluğun kapısı arasında yangın çıkardı. O saatte uyumayan karşı komşunun oğlu faciayı son anda önledi .

Alevlerin erken fark edilmesi faciayı önledi

Mümtaz Demirel (58), “Olay anında eşim Zülfiye (52), çocuklarım Melike (21), Sümeyye (15) ve Kerim (13) uyuyorlardı. Ben de yatma hazırlığındaydım. Komşumun oğlu kapı aralığından ışığı görüp gürültü duyunca kapının dürbününden bakmış ve ateşi fark etmiş. Çıkıp ilk müdahaleyi yaparken kapımızı çaldı. Kapıyı açtığımda şoke oldum. Alevlerin yükseldiğini gördüm” şeklinde konuştu.

“Yüce Allah’ım bizleri korudu”

Alevleri büyümeden söndürdüklerini ifade eden Demirel, “Alevler doğalgaz borularına ulaşsa facia yaşardık. Bina yerle bir olurdu. Yüce Allah’ım bizleri korudu. Yangını söndürünce polisi aradık ama yarım saat sonra geldiler. 33 yıldır Hollanda’dayım. Bugüne kadar hiçbir kimseye kötülüğümüz olmadı. Büyük korku yaşadık. Umarım kısa sürede fail yakalanır” dedi.