Hollanda’da yılbaşında havai fişekler yasaklandı

Hollanda’da havai fişeklerle ilgili yaralanmalar yüzünden sağlık sisteminin aşırı yüklenmesini önlemek için bu yıl da yılbaşı kutlamalarında havai fişek gösterileri yasaklandı...


  • Kayıt: 19.11.2021 22:36:59 Güncelleme: 19.11.2021 22:36:59

Hollanda, koronavirüs enfeksiyonlarının hızla artması nedeniyle,  sağlık sisteminin aşırı yüklenmesini önlemek için bu yıl da yılbaşı kutlamalarında havai fişek gösterilerini yasakladı.

Hollanda hükümeti, yaptığı açıklamada, yasağın ”sağlık hizmetleri, kolluk kuvvetleri ve ilk müdahale ekipleri üzerindeki ekstra yükü mümkün olduğunca önlemeyi” amaçladığını kaydetti.

Hükümet, havai fişeklerle ilgili yaralanmalar için tedavi edilen kişilerin sayısının geçen yıl yüzde 70 oranında düştüğünü ve halihazırda Covid-19 hastaları tarafından aşırı yüklenen Hollanda hastaneleri için memnuniyet verici bir rahatlama olduğunu belirtti.

Yasakla 2. kez vurulan havai fişek satıcılarına maddi tazminat paketi uygulanacak.

Havai fişekler yalnızca Hollanda’da yılbaşı gecesine kadar olan günlerde satılıyor. Hollandalılar, geleneksel olarak gece yarısı civarında havai fişek atmak için sokaklara çıkıyorlar.

Hükümet, belediyeler tarafından düzenlenen havai fişek gösterilerinin yasağın kapsamında olmadığını ve koronavirüs kısıtlamaları izin verirse devam edebileceğini belirtti.

Geçen yılbaşında havai fişek sonucu yaralanan yaklaşık bin 300 kişi sağlık merkezlerine başvurmuştu.  Bunlardan 400’ü acil servislerde, 900’ü de aile hekimi kliniklerinde tedavi edildi.