Leiden HDV Mimar Sinan Camii’nin camları kırıldı

Leiden’de HDV’ye bağlı caminin camları, geçtiğimiz hafta sonu sabaha karşı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından taş atılarak kırıldı...


  • Kayıt: 02.12.2021 16:08:45 Güncelleme: 02.12.2021 16:11:39

Leiden’de HDV’ye bağlı caminin camları, geçtiğimiz hafta sonu sabaha karşı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından taş atılarak kırıldı.  Saldırı, sabah saatlerinde camiye eğitim için gelenler tarafından fark edildi.

Mimar Sinan Camii Yönetim kurulu Başkanı Göksel Arıbaş yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Böyle  çirkin olayları kabullenmemiz ve mazur görmemiz mümkün değil.  Pazar sabahı camiye geldiğimizde camlara saldırı olduğunu fark ettik ve polise durumu bildirdik. Polisler camimize gelerek caminin güvenlik kameralarının kayıt ettiği görüntüleri izlediler. Detayları incelemek için karakola götürdüler. Leiden’de bu gibi olaylara daha önce tanıklık etmedik. Bu saldırı niçin yapıldı pek anlam veremedik. Cami cemaati olarak şaşırmış durumdayız.  Bu yapılan saldırıyı gereken mercilere bildirdik ve en kısa zaman içerisinde saldırgan ve saldırganların yakalanmasını istiyoruz”

Haber: Sedat TAPAN