Hollanda’da Denk Partisi’nde bir ilk: Metin Çelik, Schiedam Belediye Meclisi koalisyonunda görevlendirildi

Schiedam Belediye Meclisini oluşturan koalisyon partileri arasında yer alan Denk Partisi, koalisyon müzakereleri için Metin Çelik’e görev verdi...


  • Kayıt: 10.05.2022 20:19:13 Güncelleme: 10.05.2022 20:23:31

Hollanda’da Denk Partisi’nde bir ilk: Metin Çelik, Schiedam Belediye Meclisi koalisyonunda görevlendirildi

Schiedam Belediye Meclisini oluşturan koalisyon partileri arasında yer alan Denk Partisi, koalisyon müzakereleri için Metin Çelik’e görev verdi.

Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Schiedam belediyesinde oy oranını ciddi şekilde yükselten Denk Partisi, belediye meclisini oluşturan koalisyon partileri arasına girdi.

Bir önceki yerel seçimlerde yeterli oyu almasına rağmen yönetimin dışında bırakılan Denk Partisi, bu yıl yapılan son seçimlerde elde ettiği başarıyla, meclisteki koalisyonun içinde yer almayı başardı.

DENK partisi bu sayede Hollanda siyasi tarihinde ilk defa bir belediye meclisini kurma görevini de üstlenmiş oldu.

Metin Çelik görevlendirildi

Denk tarafından bugün yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde VVD, DENK, PvdA, D66 ve PS partileri ile koalisyon müzakerelerini yürütmek için, parti adına Metin Çelik’in görevlendirildiği belirtildi.

DENK Partisi Schiedam Grup Başkanı Ergin düşüncelerini “Metin Çelik tecrübeli siyasetçi ve Schiedam şehrini yakından tanıyan birisi. Koalisyon sürecini başarılı tamamlayacağından eminim, kendisine başarılar dilerim.” Diyerek aktardı.

Metin Çelik ise bu görevin kendisine verilmesinden dolayı onurlandığını ve görevi memnuniyetle üstlendiğini dile getirdi.

Eski milletvekili olan Metin Çelik Rotterdam anakent meclisinde de 12 yıl görev yaptı. Şuanda DENK partisi adına Zuid Holland il Meclis Başkanı olarak görev yapmakta olan Çelik, aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğünde menajer olarak çalışıyor. Geçmişte de Schiedam'da polis memuru olarak görev yapan Çelik şehri yakından tanıyor.