Amsterdam’da Profesyoneller ve amatörler dansın geleceğini kutladı, Türk halk oyunu ekibi büyük ilgi gördü

Amsterdam Nationale Opera ve Ballet salonunda Tuğra Halk oyunu ve folklor rüzgârı esti...


  • Kayıt: 16.05.2022 12:02:36 Güncelleme: 16.05.2022 12:02:36

Amsterdam’da Profesyoneller ve amatörler dansın geleceğini kutladı, Türk halk oyunu ekibi büyük ilgi gördü

Amsterdam Nationale Opera ve Ballet salonunda Tuğra Halk oyunu ve folklor rüzgârı esti.

Farklı kültürlerin amatör dans gruplarından oluşan çeşitli koreografiler In The Future adlı sahne gösterisi büyüledi. Türk halk oyunları ekibi sahnede davul ve zurna eşliğinde folklor oynayıp seyircileri coşturdu.

Tuğra halkoyunları hocası Mehmet Aktaş şunları söyledi: ‘’kendimizi geliştirdik farklı projelere katıldık 2010 yılında Tuğra adı altında halk oyunlarımıza devam ettik 2011’de yes we can dance diye bir projemiz oldu. 

Nationale Ballet ekibiyle birlikte, yine farklı kültürlerden insanlar ve gruplar vardı. 2013’te yine Nationale Ballet ile binbir gece projemiz oldu, Oradaki bağlantılarımız, deneyimlerimiz, ilişkilerimiz bizi bugüne getirdi.

Bugün burada olmaktan çok mutluyuz, çünkü mesele sadece dans meselesi değil, buradaki ana mesaj aslında birbirimizden farklı değiliz bizi bir araya getiren müzik ve iki ayrı dünya biri amatör dünyası, biri profesyonel dünya. Her iki grubu bir araya getirmeye çalıştılar ve başarılı da oldular’’ dedi.

Aralarında Hindistan, İrlanda ve Türkiye halk dansları olmak üzere ulusal, modern ve profesyonel balet ekibi olarak tam kadro ile The Future adlı projesini dünyaca ünlü isim Hans van Manen koreografisi ile tanıttı. Tekrarı ise üç yıl içerisinde yapılması düşünülüyor.

Amsterdam / Hülya TAŞ