8 Yaşındaki Ömer Düzgün’ün kısmi beyin ölümü gerçekleştiği gerekçesiyle yaşam fişi çekilmek isteniyor

8 yaşındaki Ömer ev çöpünü atmaya gittiği sırada göldeki suya düşerek boğuldu. Suda nefes alamayan Ömer’in beynine oksijen gitmediği için, beyin ölümünün gerçekleştiği iddia ediliyor...


  • Kayıt: 20.05.2022 22:19:14 Güncelleme: 20.05.2022 22:22:04

8 Yaşındaki Ömer Düzgün’ün kısmi beyin ölümü gerçekleştiği gerekçesiyle yaşam fişi çekilmek isteniyor

8 yaşındaki Ömer ev çöpünü atmaya gittiği sırada göldeki suya düşerek boğuldu. Suda nefes alamayan Ömer’in beynine oksijen gitmediği için, beyin ölümünün gerçekleştiği iddia ediliyor. 

Utrecht’te ikamet eden Aksaraylı bir ailenin 8 yaşındaki oğlu Ömer, geçtiğimiz pazar günü saat 15.00 sularında Spor Ren Vliet yakınlarındaki, Lotus Vliet’te göl yakınındaki çöp konteynirine evlerinin atığını bırakmak için evden çıkar. Bir müddet sonra  eve dönmeyen Ömer’i  baba Ahmet Düzgün göl kenarında aramaya başlar.

Baba, ambulansın orada olduğunu görünce biraz daha yaklaşır ve o anda Ömer’in bisikletini görür. Olay yerine biraz daha yaklaşınca ambulans personelinin Ömer’e kalp masajı yaptığını görür.

İlk müdahalenin ardından ambulans, Ömer’i Utrecht’teki UMC çocuk hastanesine kaldırır.

Pazar gününden bu güne kadar yapılan müdahalelerde fazla bir neticeye varamadıklarını duyuran Utrecht Üniversite ve araştırma hastanesi UMC yetkilileri, “Ömer’in su altında fazla kaldığından dolayı beynine yeterli  oksijen gitmediği için kısmi olarak beyin felci geçirdiğini” ifade ettiler.

Doktorlar, yapacakları fazla bir şeyin olmadığını bildirerek, “Ömer’i hayata döndürsek dahi çocuğun büyük bir ihtimalle felçli olabileceğini” ifade ediyorlar. Bundan dolayı pazartesi günü Ömer’in yaşam fişini çekmek istediklerini anne ve babaya duyurdular.

Anne Şahine Düzgün bu haberle âdeta yıkılmış vaziyette.

Ömer’i hayata döndürebilmek için her yerden yardım istemeye başladılar. Amsterdam Başkonsolosluğuna müracaat ettiklerini ve doktorlarından henüz daha sağlık raporu alamadıklarını bildiren aile, bir an önce doktor raporu alıp Türkiye’ye nakil yapabilmek için gereken işlemlere başlamak istiyorlar.

Hollanda doktorlarından fazla bir ümitleri kalmadıkları için bir an önce Türk hekimlerine Ömer’i teslim etmek istediklerini söyleyen baba Ahmet ve anne Şahine Düzgün Türk yetkililerinden acil yardım istiyorlar.

Düzgün ailesi “Bizim sesimizi duyun, çocuğumuzun hayata dönmesinde yardımcı olun” diyerek ilgililere çağrıda bulundu.