Hollanda’da Çiftçilerin Protestoları Bitmek Bilmiyor Hükümet Duyarsız

Hollanda’nın birçok yerinde otobanları kapatıp ateş yakan çiftçiler isteklerinden vaz geçmiyorlar. Şu anda bu saatlerde A1 otobanında çiftçiler ateş yakıp yolu kapattılar. Arkadaşımız Nejat Sucu dahil birçok araba yolda kaldı. Onlarca traktör yolu kapatmış durumda...


  • Kayıt: 27.06.2022 20:06:49 Güncelleme: 27.06.2022 20:12:16

Hollanda’da Çiftçilerin Protestoları Bitmek Bilmiyor Hükümet Duyarsız

Hollanda’da Çiftçilerin protestoları bitmek bilmiyor. Hükümet ise duyarsız.

Hollanda’nın birçok yerinde otobanları kapatıp ateş yakan çiftçiler isteklerinden vaz geçmiyorlar. Şu anda bu saatlerde A1 otobanında çiftçiler ateş yakıp yolu kapattılar. Arkadaşımız Nejat Sucu dahil birçok araba yolda kaldı. Onlarca traktör yolu kapatmış durumda.

Uzun süredir Hollanda’nın bazı bölgelerinde eylem yapan çiftçiler traktörler ve saman balyaları ile otobanlardaki trafiğe engel oldu.

Çiftçilerin otobanlar dahil birçok ana yolu bloke ettiği, saman balyaları ile yolları kapatan çiftçilerin bu eyleminin yollarda kilometrelerce kuyruk oluşmasına neden olduğu kaydedildi.

Çeşitli kurumların birlikte organize ettiği protestoya, ülkenin pek çok kentinden binlerce gösterici, yüzlerce traktör ve tarım araçlarıyla katılmıştı.

Protestolarda, hükümetin iklim politikaları kapsamında azot salınımını azaltmak amacıyla çiftliklere getirdiği kısıtlamalar eleştirilmişti.

Hollanda'da hükümet, yerel mahkemelerin iklim değişikliği hedeflerinin gerisinde kaldığı gerekçesiyle verdiği ihlal kararlarının ardından ülkenin çoğu bölgesinde karbon emisyonunu yüzde 70, bazı bölgelerinde ise yüzde 95 azaltma hedefi koymuştu.

Haber: Furkan TURGUT

Foto: Nejat SUCU