Hollanda’da otobüs şoförleri greve gitti!

Hollanda'nın birçok şehrinde otobüs şoförleri daha yüksek ücretler, iş yükümlülüklerinin azaltılması ve daha iyi bir toplu sözleşme talebiyle greve gitti...


  • Kayıt: 03.07.2022 10:48:25 Güncelleme: 03.07.2022 10:48:25

Hollanda’da otobüs şoförleri greve gitti!

Hollanda'nın birçok şehrinde otobüs şoförleri daha yüksek ücretler, iş yükümlülüklerinin azaltılması ve daha iyi bir toplu sözleşme talebiyle greve gitti.

FNV sendikasından yapılan açıklamada, Groningen, Almere ve Waalwijk şehirlerindeki otobüs şoförlerinin greve gittiği, yarın da Bunnik, Mijdrecht, Montfoort, Amersfoort, Nieuwegein, Wijkbij Duurstede, Zeist ve Utrecht'teki otobüs şoförlerinin greve gideceği belirtildi.

FNV sendika yöneticisi Lutz Kressin, otobüs şoförlerinin daha iyi çalışma koşulları istediğini söyledi. Lutz yaptığı açıklamada, “Otobüs şirketleri, çalışanlarının daha çok çalışmasını ve daha az kazanmasını istiyor. Bu, güçlü bir toplu sözleşme ile durdurulmalı.” ifadelerini kullandı. Sendika, özellikle son aylarda zor çalışma koşulları, personel sıkıntısı ve artan yaşam maliyetleri gibi sorunlara dikkat çekiyor. Bu nedenle FNV sendikası, işçi haklarına daha fazla saygı gösterilmesi, çalışma koşullarını, maaşları ve emekli maaşlarının iyileştirilmesi, çalışan sayısını artırılması ve daha iyi bir toplu sözleşmeyi mümkün kılınması talep ediyor. Hollanda'da grev nedeniyle birçok şehirde otobüs hatları çalışmıyor.