Türk polis, tuzağa mı düşürüldü !?

Adı, Suat Yenice. Tilburg'da yaşıyor. 22 yıllık polislik hayatının 15 yılını sivil polis olarak geçirdi. 2012 yılında rüşvet ve sahte evrak suçlamaları ile polisliği askıya alındı.


  • Kayıt: 19.10.2014 17:15:00 Güncelleme: 19.10.2014 22:39:00

22 yıllık Türk Polise savcılık altı ay hapis cezası istedi, hakim bir yıl verdi.

 

Adı, Suat Yenice. Tilburg'da yaşıyor. 22 yıllık polislik hayatının 15 yılını sivil polis olarak geçirdi. 2012 yılında rüşvet ve sahte evrak suçlamaları ile polisliği askıya alındı.

 

Hakkındaki araştırmanın başlangıcı 2005 yılına dayanıyor. İki sene içerisinde toplam 155 kez şikayet edilmiş. Bu şikayetlerde; İşyerlerinden rüşvet aldığı, Kenevir ektiği ve Türkiye'de çok sayıda mal varlığının bulunduğu iddia edilmiş. 2012 yılına kadar sıkı takibe alınmış olan Yenice, bu süreci bize şöyle anlattı:

 

 

''Haksız yere yargılanıyorum!''


'' Şubedeki polislerin şikayetleri üzerine beni uzun süre takip etmişler. Arabama mikrofon, gittiğim mekanlara kamera yerleştirmişler. Bunlarla da yetinmeyip, dudak okuma uzmani ile beni takibe almışlar.

 

2012'de mahkeme süreci başladı. Evimde arama yaptılar ve tabanca görünümündeki çakmaktan başka birşey bulamadılar. Çakmak tabancayı da tehdit unsuru kabul edip, mahkemeye delil olarak sundular. Hakkımda toplam dokuz ayrı suçlama vardı ve altısından aklandım. Diğer üçünden ise hüküm yedim. Bu suçlamalar; Baskın olacak diye Kenevir eken birini uyarmışım, evimde silaha benzeyen çakmak bulundurmuşum ve rüşvet yemeğine gitmişim.

 

Bu üç suçlamadan savcılık altı ay ceza istedi ama her ne hikmetse mahkeme bir yıl ceza verdi. Bu karara itiraz edip, davayı yüksek mahkemeye taşıdık ve şu an mahkemenin görüleceği tarihi bekliyorum.

 

Rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki; Türk ve Faslı polisler, ayrımcılığa uğruyor. Bunun en acı örneğini şu an ben yaşıyorum. Haksız yere yargılanıyorum.''

 

 

Savaş Büyük Tipi / Tilburg