İslam Toplumu Milli Görüş 13. Genel Kurul’u yapıldı

Almanya’nın en büyük dini cemaatlarından İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatları 13. Genel Kurulu’nu Almanya’nın Hagen kentinde yaptı...


  • Kayıt: 19.09.2022 14:49:35 Güncelleme: 19.09.2022 14:58:17

İslam Toplumu Milli Görüş 13. Genel Kurul’u yapıldı

GENEL sekreterlik seçimi yapılan 13. Genel Kurul’a Avrupa’nın tüm ülkelerinin yanı sıra Avusturalya Kanada ve Türkiye’de bulunan delegelerde iştirak ettiler. İskandinav ülkeleri Danimarka’dan Norveç İsveç’e İngiltere’den ABD’ye kadar 1666 delege katıldı. Japonya bölge başkanı vizesi geç çıktığı için yetişemedi. Murat İleri Kıbrıs Kırgızistan ve Latin Amerika bölgelerinde yeni teşkilatlanıldığını bildirdi.

ALİ METE GENEL SEKRETER OLDU

Genel Kurul programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.IGMG Genel merkez teşkilatlanma Başkanı Murat İleri başta merkez yürütme kurul üyeleri merkez çalışanları ve bölgelerin yoklamalarını yaptı. Toplantı yeter sayısına ulaşılmasının ardından Genel Kurul için divan oluşturuldu. IGMG Ruhr A bölge Başkanı Abdullah Kodaman’ın divan başkanlığında Genel Kurul’a geçildi. Faliyet raporunun onaylanmasının ardından delegelerin onayı ile IGMG genel sekreterliğine Ali Mete getirildi. İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatları Genel Başkanı Kemal Ergün Bekir Altaş’ın yaklaşık 7 yıl özveriyle yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür etti. Bekir Altaş 14 Haziran 2015 yılında genel sekreterliğe getirilmişti.