Belçika Adalet Bakanı'nı kaçırma planı! Her şey bir telefon görüşmesiyle ortaya çıktı

Quickenborne'un iddiaları sonrasında Hollanda polisi, Hollanda vatandaşı olan 4 kişiyi tutukladı...


  • Kayıt: 26.09.2022 12:44:05 Güncelleme: 26.09.2022 12:45:48

Belçika Adalet Bakanı'nı kaçırma planı! Her şey bir telefon görüşmesiyle ortaya çıktı

Hollanda'da Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne'u kaçırmaya çalıştığı iddia edilen 4 kişi tutuklandı. Kaçırılacağını ihbar eden Bakan, konuyla ilgili federal bir savcıdan telefon aldığını ve olayı böyle öğrendiğini ifade etti.

Quickenborne'un iddiaları sonrasında Hollanda polisi, Hollanda vatandaşı olan 4 kişiyi tutukladı.

Şüphelilerin üçünün 20, 29 ve 48 yaşlarında olduğu ifade edildi. Daha sonra tutuklanan 4. şüpheliyle ilgili ise henüz bir ayrıntı bilinmiyor.

Quickenborne, geçtiğimiz günlerde federal bir savcıdan telefon aldığını ve savcının kendisini kaçırılacağı konusunda uyardığını ifade etti.

Aynı zamanda Bakan sıkı güvenlik altında olduğu için önümüzdeki günlerde planlanan bazı faaliyetlere katılmayacağını ifade etti.

Mafyayı suçlayan Quickenborne konuyla ilgili, "Bunun arkasındaki insanlar amaçladıklarının tam tersini başarmaktalar. Savaşmaya devam etmemiz gerektiğine olan inancım güçlenmekte. Eskisinden daha yoğun bir biçimde organize suçla mücadele edeceğiz" dedi.

Federal savcılar da tehdidin oldukça gerçekçi olduğunu ifade ederek Quickenborne için güvenliğin artırıldığını belirtti.