Yunus’un izinde proğramı Amsterdam’da gerçekleştirildi

Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen Yunus’un izinde adlı proğram Corendon Village Hotel’de yapıldı...


  • Kayıt: 26.09.2022 15:19:20 Güncelleme: 26.09.2022 16:09:34

Yunus’un izinde proğramı Amsterdam’da gerçekleştirildi

Serdar Tuncer'in sunumu ve Boşnak müzisyen Zeyd Şato'nun yorumuyla “Yunus'un İzinde” programı Almanya’nın Köln şehrinin ardından Amsterdam'da yoğun bir katılımla yapıldı.

T.C Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli ve Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan’ın da katıldığı proğramda Serdar Tuncer ve Bosnalı sanatçı Zeyd Şoto ilahileriyle ve şiirleriyle salondaki konuklara keyifli bir akşam yaşattı.

‘’Enstitü olarak Türkiye düşüncesini ve kültürümüzü dünyayla buluşturuyoruz’’

Yunus Emre Enstitüsü Amsterdam koordinatörü Abdullah Akın Altay sahneye çıkarak kısa bir konuşma yaptı görevini ve bayrağı Adil Akaltun’a devrettiğini açıkladı, duygulu olduğu ise gözlerden kaçmadı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ‘’Enstitü olarak Türkiye düşüncesini ve kültürümüzü dünyayla buluşturuyoruz. Yunus Emre gibi yaşadığımız dünyayı anlamaya ve anlamlandırmaya çalışırken, diğer canlar ile bağlar da kuruyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü başkanlığına Adil Akaltun atandı

5 Yıldır görev yapan Abdullah Altay’a teşekkür eden Yunus Emre Enstitüsü genel başkanı Şeref Ateş, yeni başkanın Adil Akaltun olduğunu açıkladı.

Abdullah Altay’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verilirken Altay ayrılması ile ilgili olarak, yoğun işleri dolayısı ile böyle bir karar aldığını, fakat yine her zaman çalışmalara destek vereceğini söyledi.

Amsterdam / Hülya TAŞ