HDV’den Abdulwahid van Bommel’a Hollanda Müslümanlarına katkısından dolayı teşekkür ziyareti

Hollanda Diyanet Vakfını temsilen bir heyet, rahatsızlığı dolayısıyla evinde istirahat eden ve bir yandan da ilmi çalışmalarına devam eden Hollandalı Müslüman Abdulwahid van Bommel’u ziyaret etti...


  • Kayıt: 29.09.2022 15:29:07 Güncelleme: 29.09.2022 15:31:08

HDV’den Abdulwahid van Bommel’a Hollanda Müslümanlarına katkısından dolayı teşekkür ziyareti

Gerçekleşen ziyarete, Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur, ve HDV adına Dini Tercümeler Uzmanı Ahmed Bulut katıldı.

Ziyarette, Hollanda’daki mevcut kitap ve tercüme çalışmaları, yayınlanmış olan eserlerin değerlendirmesi, Hollanda’daki Müslümanların ihtiyaçları, HDV’nin yapmış olduğu kitap tercihi anketi, HDV yayınları, Kur’an-ı Kerim meali çalışmalarında dikkat edilecek noktalar ve tercüme usulü gibi hususlarda kendisiyle görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Hollanda’da yaşayan Müslümanlar için şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Sayın Van Bommel’a teşekkür edildi. Ziyaretin sonunda kendisine bir plaket hediye edildi.

Kaleme aldığı birçok özgün İslami eserler ve Hollandaca diline çevirdiği kitaplar ile tanınan Abdulwahid van Bommel, İslam ahlakı, batıda İslam, tasavvuf, mizah ve özellikle son yıllarda üzerinde çalıştığı çocuklar için açıklamalı Kur’an-ı Kerim meali gibi eserlerle ve yaptığı birçok tercüme çalışmaları ile Hollanda’daki İslami literatürüne önemli katkılar yapmıştır.