Almanya'da ırkçılarla Müslümanlar çatışabilir uyarısı

Alman Federal Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı, ırkçılarla selefi gruptan Müslümanlar arasında çatışmalar çıkacağı yönünde uyardı.


  • Kayıt: 29.10.2014 23:23:00 Güncelleme: 29.10.2014 23:23:00

Alman Federal Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı, ırkçılarla selefi gruptan Müslümanlar arasında çatışmalar çıkacağı yönünde uyardı.

 

Almanya'nın Köln şehrindeki İslam karşıtı gösteride sayıları 4 binden fazla olduğu bildirilen huligan ve neonazilerin polisle çatışarak çıkardıkları olaylara dikkat çeken Alman iç istihbaratından sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, ırkçıların selefi gruptan Müslümanlarla çatışabileceğini söyledi.

 

 

Maassen, Almanya sokaklarında farklı aşırı grupların çatışmaya girmesinden endişe edecek nedenler bulunduğunu belirterek, Irak ve Suriye'deki savaşın Almanya'ya da yansıdığını öne sürdü. Maassen, selefi gruptan Müslümanların IŞİD'e destek vererek, burada ikna ettikleri gençleri savaşa gönderdiklerini, ayrıca Almanya'da yaşayan Çeçen Müslümanların da selefiliğe meyillerinin arttığını iddia etti.

 

Alman istihbarat şefi yaz aylarından bu yana PKK'nın da Almanya'dan IŞİD'e karşı savaşmak üzere götürdüğü gençlerin sayısında artış olduğunu, bu gençlerin Kürt bölgelerine götürüldüğünü bildirdi.

 

 

FEDERAL İÇİŞLERİ BAKANI GÖSTERİLERE YASAK GETİRMEK İSTİYOR

 

Alman Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Köln'de çıkan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür gösterilerin gelecekte yasaklanabileceğini söyledi. Alman birinci televizyon kanalı ARD'nin 'tagesthemen' isimli haber programına konuşan De Maiziere, şayet gösterilerde politika da kullanılarak şiddet kışkırtması yapılacağı önceden belliyse ve işin içinde alkol de varsa, idari yetkililerin bu tür gösterileri yasaklamak için gerekli nedenlerinin bulunduğunu söyledi. De Maiziere sözkonusu nedenlere dayanarak mahkeme kararının da alınabileceğini vurguladı.
Adalet merciinin bu konuda hızlı hareket etmesi gerektiğini belirten De Maiziere, başsavcıların acil hareket etmeleri ve mahkemelerin de hızlı karar vermeleri gerektiğini, bunun için yeni bir kanuna gerek bulunmadığını kaydetti.

 

 

De Maiziere açıklamasında, ırkçı gösterilerin yapıldığı Kuzey Ren Westfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger'i de savunarak, Köln polisinin gerekli önlemleri aldığını, kötü hazırlandığı yönündeki suçlamaların doğru olmadığını belirtti. Gösterilerden bir hafta önce polis tarafından yapılan açıklamada, İslam düşmanı ve ırkçı parti Pro NRW tarafından düzenlenen bu gösteriye fazla kişinin katılmasının beklenmediği bildirilmişti.

 

 

Mucahid Yıldız – Dünya Bülteni