Almanya'da binlerce neonazi İslam karşıtı gösteri yaptı

Almanya'nın Köln şehrinde Pazar günü ırkçı parti Pro NRW tarafından düzenlenen gösteride, İslam karşıtı huligan ve neonazilerle polis arasında çatışma çıktı, 44 polis yaralandı.


  • Kayıt: 29.10.2014 23:34:00 Güncelleme: 30.10.2014 12:14:00

Almanya'nın Köln şehrinde Pazar günü ırkçı parti Pro NRW tarafından düzenlenen gösteride, İslam karşıtı huligan ve neonazilerle polis arasında çatışma çıktı, 44 polis yaralandı.

 

Almanya'nın Köln şehrinde şimdiye kadar görülmedik bir şekilde çok sayıda huligan ve neonazinin toplandığı gösteride polisle çatışmaya giren ırkçılar 44 polisi yaraladılar. Selefi grup öne sürülerek yapılan İslam karşıtı gösteriye polisin geçen hafta yaptığı açıklamada fazla kişinin katılmayacağının beklendiği bildirilmişti.
Alman basınında verilen bilgilere göre gösteriye 2 bin 500 aşırı futbol taraftarı huliganlar ve neonazi katıldı. Irkçıların polisle çatıştığı olaylar Pazar günü gecenin ileri saatlerine kadar devam etti. Bu sabah polis sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada 20 kadar göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

Köln'de yapılan İslam karşıtı gösteri, ırkçı Pro NRW partisi tarafından düzenlendi. Polisten gösteri iznini ise kendilerine 'Selefilere karşı huliganlar' (HoGeSa) adını veren bir grup aldı. Polisin verdiği bilgiye göre gösterinin başlamasından kısa bir süre sonra çoğunluğu sarhoş göstericiler havai fişekler ateşleyerek, taş ve şişelerle polise saldırdılar. Polis göstericilere su sıktı, biber gazı ve joplarla karşılık verdi.

 

Gösteri sırasında birçok polis aracı da zarar gördü. Polis bu sabahki açıklamasında gösterici sayısını bildirmedi. Ancak basında çıkan bu sabahki haberlerde katılanların sayısının 4 bin 500'e ulaşmış olabileceği belirtildi. Huliganlar, Eylül ayı sonunda Dortmund şehrinde Alman Müslüman Pierre Vogel'i hedef alan bir gösteri yapmışlardı.

 

Köln'deki İslam karşıtı gösteri sırasında merkez istasyonda neonazilere karşı, yaklaşık 600 kişinin katıldığı bir karşı gösteri yapıldı. Irkçıları protesto öden gösteri sakin geçti ve herhangi bir olay çıkmadı. Karşı gösteri, Köln Solu adı verilen bir grup tarafından düzenlendi, sendika ve kiliseler tarafından da desteklendi.