Hollanda Diyanet Vakfı’ndan vefa örneği

1982 yılında kurulan Hollanda Diyanet Vakfı, kısa zamanda Hollanda’nın her köşesinde şubeler ve camiler açarak, Hollanda Türk sivil toplum kuruluşlarının en etkin ve büyük bir kuruluşu oldu...


  • Kayıt: 20.01.2023 18:14:36 Güncelleme: 20.01.2023 18:14:36

Hollanda Diyanet Vakfı’ndan vefa örneği

Hollanda Türk toplumuna Din hizmetleri başta olmak üzere sosyal, kültürel ve farklı alanlarda hizmet veren HDV, vatandaşlarımıza cenaze işlemleriyle de öncülük etmekte.

Hollanda Diyanet Vakfı, bünyesinde çeyrek asırdan fazla çalışan personellerine bir vefa örneği göstererek jübile plaketi verdi.

Jübile çerçevesinde Vakfın en uzun emektarı olarak bilinen Erdal Çetinkaya’ya da bir plaket verildi

Çetinkaya 1993 yılından bu yana Hollanda Diyanet Vakfının farklı birimlerinde çalıştı. Vakfın sekreterliği ilk görevi oldu. 1996 yılında Hollanda genelinde HDV’ye bağlı camiler arasında Diyanet Kupası şampiyonluğu düzenleyerek Diyanet gençliğini spora yönlendirdi. Diyanet Kupası şampiyonluğu yıllarca devam etti. Den Haag ve Utrecht şehirleri başta olmak üzere Diyanet Vakfı Gençlik Kurultaylarının ve dernek seminerleri organize edilmesine öncülük etti.

Çetinkaya, Hollanda Diyanet Vakfının en önemli faaliyetleri arasında yer alan Vakif Reizen Bilet satış, Kitap satışı ve Hac organizasyonunu yaptı.

Hollanda Türkleri tarafından Diyanet Vakfının kurumsal hafızası olarak bilinen Erdal Çetinkaya son 20 yıldır Hollanda Diyanet Vakfı Cenaze Fonu birimi sorumlusu olarak çalışıyor.
Jübile töreni çerçevesinde yine Hollanda Diyanet Vakfında 26 yıldır çeşitli görevlerde bulunan Cevdet Keskin’e de bir teşekkür plaketi verildi.

Hollanda Diyanet Vakfı yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu jübile töreni esnasında duygusal anların yaşandığı görüldü.

Lahey