Hollanda'da “Ulusal Lale Günü” etkinliği düzenlendi

Hollanda'da, lale mevsiminin başlaması dolayısıyla "Ulusal Lale Günü" etkinliği düzenlendi...


  • Kayıt: 22.01.2023 21:12:49 Güncelleme: 22.01.2023 21:12:49

Hollanda'da “Ulusal Lale Günü” etkinliği düzenlendi

Ülkede her yıl ocak ayının üçüncü cumartesi günü gerçekleştirilen "Ulusal Lale Günü" etkinliği, Müzeler Meydanı'nda yapıldı.

Bu yıl "Tipik Hollandalı" temasıyla düzenlenen etkinliğin onur konuğu, babası da bir lale üreticisi olan ve 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda kadınlar 3 bin metre sürat pateninde 3:56.93'lük derecesiyle 20 yıllık olimpiyat rekorunu kırarak altın madalyayı kazanan Hollandalı patenci Irene Schouten oldu.

Lale üreticileri tarafından sergilenen ve ücretsiz dağıtılan farklı renklerdeki 200 binden fazla laleden almak isteyen binlerce kişi, sabah erken saatlerden itibaren meydanda sıraya girdi.

Etkinlik için Endonezya'dan bu sabah Hollanda'da yaşayan tanıdıklarının yanına geldiğini söyleyen Anita Darienarita, "Yaklaşık 4 saattir burada bekliyorum. Yılda bir olan bir etkinlik bu ve denk getirebildiğim için çok şanslıyım." dedi.

Programın organizatörlerinden Jessie Bart, ziyaretçilerin gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduğunu dile getirerek, "Lalenin tanınması için bugünü ulusal lale günü olarak kutluyoruz." diye konuştu.

Ziyaretçilerden Meryem Uittenbogaard, yürümekte zorlandığı için etkinliğe katılamayan komşusuna lale almak amacıyla buraya geldiğini ifade etti.

Ellerindeki kağıt poşetleri rengarenk lalelerle dolduran ziyaretçiler, meydanda çiçekler arasında fotoğraf çektirdi.

Anavatanı Türkiye olmasına karşın Hollanda ile özdeşleşen lale, ülke ekonomisi için büyük önem taşıyor. Yılda 4 milyardan fazla lale soğanı eken Hollandalı üreticiler, bunların yarıya yakınını ihraç ediyor.