Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'da bu hafta gündemde çiftçi protestoları ve çiftçi partisinin seçim zaferi vardı. İşte bu hafta yaşananlar...


  • Kayıt: 19.03.2023 14:59:14 Güncelleme: 19.03.2023 14:59:14

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın Lahey kentinde A12'nin son kısmını kapatan çevrecilere, polis 5 saatin sonunda müdahale etti. Tazyikli su sıkıldı. Yüzlerce kişi gözaltına alındı.

binlerce çiftçi Lahey’de hükûmetin azot salınımını azaltma kararını protesto etmek için toplandı. Toplantıda aşırı sağcı politikacılar da konuşma yaptı.

Çiftçiler tarafından kurulan BBB Partisi (BoerBurgerBeweging / Çiftçi Yurttaş Hareketi), çarşamba günü yapılan bölgesel seçimlerden büyük bir zaferle çıktı. Çiftçilerin partisinin, senatodaki 75 koltuktan 15’ini alması bekleniyor. çiftçi hareketi BBB, ilk defa katıldığı bölgesel seçimlerde tüm illerde en çok oy alan parti oldu. Başbakan Rutte, seçim sonuçlarını, ‘seçmenlerden net bir sinyal’ olarak değerlendirdi. 

64 hastanede sağlık çalışanları, adil bir toplu sözleşme talebiyle bugün greve gitti. Grevden etkilenen hastanelerde sadece acil bakım hizmeti verildi. 

Mahkeme, sosyal medya platformu Facebook’un yaklaşık 10 yıllık bir süre boyunca kişisel verilerin işlenmesine ilişkin Hollanda yasalarını ihlal ettiğine hükmetti.