Siyami Demir, Alaturka Danışmanlık şirketi ve Avrupa Yiğidolar Platformu çalışmaları hakkında bilgi verdi

Siyami Demir,  Schiedam Semazen Restoran’da Danışmanlık Şirketi ve Avrupa Yiğidolar Platformu’nu kurduğunu açıkladı...


  • Kayıt: 19.03.2023 17:26:33 Güncelleme: 19.03.2023 17:26:33

Siyami Demir, Alaturka Danışmanlık şirketi ve Avrupa Yiğidolar Platformu çalışmaları hakkında bilgi verdi

14 Mart 2023 tarihinde Schiedam Semazen Restoran’da basın mensupları ile bir araya gelen Siyami Demir, kurduğu platformun amaçları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Tarih, kültür ve turizm cenneti Sivası’n Avrupa’da yeteri kadar tanıtılmadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Siyami Demir, daha önce görev aldığı derneklerin yılda bir kaç kez eğlence düzenleyerek engelliler için bir kaç tekerleklekli sandalye gönderip, ramazan aylarında göstere göstere yardım paketi dağıtmanın dernekçilik olmayacağına vurgu yaptı.

“Biz bu platform ile insan odaklı bir projeyi hayata geçiriyoruz. Yıllarca daha iyi bit yaşam standartınla ulaşmak adına vatanından, toprağından, ailesinden koparak uzak diyarlara sürüklenmiş vatandaşlarımıza güvenilir, samimi, içten çözüm üreten altyapısı ve ekibi ile harekete geçtik” diye konuşmasına başlayan Siyami Demir, daha önce görev aldığı derneklerden ayrılma sebebinin ise “ Kırmızı çizgilerimi zorlayan üyeler”den dolayı olduğunu söyledi. “ FETÖ”cü diye bilinen insanlara derneklerde yer verilmesine tahammül edemediği için yönetimlerle ters düştüğünü ifade etti.

Hollanda Yiğdolar Platformu’nu kimlerle kurduğu sorulması üzerine Siyami Demir, “Yönetim Kurulumuz 7 kişiden oluşuyor, fakat kurucu üyeler basın önüne çıkmak istemiyor. Bizler adımızdan yapacağımız faaliyetlerle söz ettirmek istiyoruz” diyerek cevap verdi.

Hollanda merkez olmak üzere Belçika, Fransa, Almanya ve Avusturya’da yaşayan Sivaslıların büyük destek verdiğini belirten Siyami Demir, yönetim kurulundan önce platform olarak yapacakları faaliyerleri başlıklar altında şöyle sıraladı:

“-İlk faaliyetimiz Haziran ayından olacak. Avrupa’dan ve Türkiye’de 250 kişilik bir katılımla Enegelliler Çalıştayı için valilik ve Belediye ile görüşmeler tamamladı, salon tutuldu.

  • Sivas bulunan üniversitelerde öğrenciler için yurt
  • Yine Sivas Ünüversitelerinde okuayan öğrencilere burs
  • Sivasa yüksek öğrenim için gelen öğrencilere rehberlik.
  • Oluşturulan bir komisyon ile üstün zekalı öğrencilerin tespit edilmesi ve bu öğrencilere farklı eğitim öğretim imkanı.
  • Hollanda başta olmak üzere Avrupa’da belirli dönemlerde çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerde platforma maddi destek sağlayacak faaliyetler…”

Alaturka Danışmanlık şirketinin sahibi olduğunu söyleyen Siyami Demir, Strateji yönetmenliği, Finansal, Süreç İyileştirme, Satış ve Pazarlama, İnsan Kaynakları konularında Hollanda’nın bir çok şirketine danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.
Ayrıca, pandemi döneminde corona ile mücadelede dört uygulamanın fikir babası olduğunun altını çizen Siyami Demir, Türkiye için de bir çok projeler ürettiğini, geri dönşüm, atıkların tekrar kazanılması konularında Türkiye’deki bürokrasi çarkını kıramadığını o yüzden artık Türkiye için proje üretmediğini sözlerine ekledi.

Basın mensuplarının ısrarla sormalarına rağmen Avrupa Sivalı Yiğidolar Platformu’nun kurucuları hakkında bilgi ( isim ) vermeyen Siyami Demir, “ Kendilerinden izin almam gerek” diyerek, sözlerine şu şekilde devam etti. “Hollanda’da daha önce kurulmuş dernek yöneticileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Daha önce ASBİR Avrupa ile ASBİR Hollanda arasında yaşanan olaylar herkesin malumu. Bizim derdimiz koltuk sevdası değil. Bizim derdimiz ülkemiz, Sivasımız için neler yapabiliriz. Hepimizin yaşı belli. Peki bu işleri yaparken gençler için, bizden sonra gelcek nesi için neler yaptık, neler bıraktık onları konuşmalıyız, yapmalıyız

Şimdilik göründüğü kadarı ile tek başına “ Tek kişilik ordu” olarak çıktığı bu yolda neler yapacağını herkes gibi bizler de merak etmiyor değiliz… Hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz…

Schiedam / Yavuz Nufel / Deniz Erkocu