IND, Hollanda’da artan iltica başvurularına cevap vermekte zorlanıyor

Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesi(IND), artan iltica başvurularıyla baş edemiyor. Sığınma başvurularının ve IND'nin karar vermesi gereken yabancı öğrenci ve işçi göçmenlerin sayısı ciddi biçimde artıyor...


  • Kayıt: 24.05.2023 13:09:47 Güncelleme: 24.05.2023 15:56:23

IND, Hollanda’da artan iltica başvurularına cevap vermekte zorlanıyor

Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesi(IND), artan iltica başvurularıyla baş edemiyor. Sığınma başvurularının ve IND'nin karar vermesi gereken yabancı öğrenci ve işçi göçmenlerin sayısı ciddi biçimde artıyor. Buna paralel olarak kurumun iş yükü de artmış durumda. IND personelinin, üzerinde çalıştığı dosyalar gittikçe kalınlaşıyor ve bunları inceleyip bir sonuca bağlamak da giderek daha fazla zaman alıyor.

IND, sığınma başvurusunda bulunan birinin kişisel öyküsünü dinlemek için zaman ayırabilmek istiyor ancak mevcut başvuruların yoğunluğu nedeniyle bu mümkün olamıyor ve kurum, başvurularda hızlı bir şekilde netlik sağlama baskısını da üzerinde hissediyor.

Uzun bekleme süreleri

Çok sayıda başvuru nedeniyle, birikmiş işler hızla artıyor. Bu da, sığınmacıların, Hollanda'da kalıp kalamayacaklarını duymadan önce daha uzun süreler boyunca beklemek zorunda oldukları anlamına geliyor. Sığınmacılar bu uzun bekleme sürelerine karşı geçtiğimiz günlerde Hollanda'nın çeşitli yerlerinde gösteriler yaptı. Binlerce kişi, azami on beş ay olarak belirlenen süreden daha uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

IND Direktörü Rhodia Maas, bu belirsizliği “korkunç” olarak nitelendiriyor ancak aynı zamanda, meslektaşlarının şimdiye kadar kabinenin kendilerine görev olarak verdiği 22.000 başvurudan daha fazlasını sonuca bağladığına da dikkat çekiyor.

IND, bir süredir, sonuçlandırabileceklerinden çok daha fazla iltica başvurusu alındığına dikkat çekiyor. Elde edilen son veriler, kabinenin, bu yıl 70.000'den fazla sığınmacı beklediğini ortaya koyuyor. Kaynaklara göre, IND çalışanları canla başla çalışsa bile bu kadar başvurunun sonuca bağlanması ancak servisin çalışan sayısı iki katına çıkarsa mümkün olabilecek. Ancak bu aşamada, bunun için ne yeterli personel ne de bütçe var…

Lahey / Furkan TURGUT