Hollanda’daki Ter Apel mülteci kampında 360 çocuk kayıp

Merkezi Sığınmacıları Kabul Ajansı(COA)’nın verileri, geçen yıl 4.449 “refakatsiz” mülteci çocuğun Hollanda'ya sığınma başvurusunda bulunduğunu gösteriyor...


  • Kayıt: 26.05.2023 13:14:31 Güncelleme: 26.05.2023 13:14:31

Hollanda’daki Ter Apel mülteci kampında 360 çocuk kayıp

Merkezi Sığınmacıları Kabul Ajansı(COA)’nın verileri, geçen yıl 4.449 “refakatsiz” mülteci çocuğun Hollanda'ya sığınma başvurusunda bulunduğunu gösteriyor. Bu çocukların 360'ı, Ocak 2022 ile Mart 2023 arasında Ter Apel'deki göçmenlik dairesine kayıt yaptırdıktan sonra tekrar kayboldu.

Bu çocukların sonunda nereye gideceği belli değil

AD Gazetesi’nde yer alan haberde; bu çocuklardan bazılarının, Avrupa'nın herhangi bir yerindeki akrabalarının yanına gitmeyi tercih edeceği ve diğer bir kısmının da suç dünyasına dahil olacağını ya da fuhuşa başlayacağı belirtiliyor.

Fuhuşla ilgili tespit, COA'dan İnsan Ticareti ve İnsan Kaçakçılığı Uzmanlık Merkezi'ne yansıyan, insan ticaretiyle ilgili gizli raporlarda yer alan bilgilere dayanıyor. Lost in Europe'un elinde bulunan bu raporlar, geçmişte, “zenci kız ve erkek çocukların” düzenli olarak hem Alman hem de Hollandalı yaşlı erkekler tarafından Azc'nin hemen dışında alınarak bilinmeyen bir akıbete sürüklendiğini gösteriyor.

Haber: Furkan TURGUT