IGMG(Kuzey ve Güney bölgeleri)’nin hacı adayları manevi yolculuğa hazır

İslam Toplumu Milli Görüş Hollanda Teşkilatı(IGMG), bugün 400 hacı adayının manevi yolculuğuna katkı sağlamak amacıyla kapsamlı bir bilgilendirme semineri düzenledi. Deneyimli kafile başkanları ve imamlar; hac ziyaretinin anlamını, önemini ve bu kutsal yolculukta nasıl ibadet edileceğini detaylı bir şekilde katılımcılara anlattı...


  • Kayıt: 29.05.2023 14:05:57 Güncelleme: 29.05.2023 14:05:57

IGMG(Kuzey ve Güney bölgeleri)’nin hacı adayları manevi yolculuğa hazır

Amsterdam'daki bir okul salonunda gerçekleştirilen seminere 500 kişi katıldı. Kuzey ve Güney Hollanda Bölge başkanları, konuşmalarında, Milli Görüş Hac -Umre ve Seyahat Hizmetleri’nin, Hollanda’daki hacılarave hacı adaylarına hizmetlerinden bahsederek katılımları için hacı adaylarına teşekkür etti. 

IGMG Hac Hizmetleri Başkanı Tahir Köksoy'un sinevizyon eşliğindeki bilgilendirme konuşmasıda dikkatli bir şekilde dinlendi. Seminer sırasında, aşı olmayanlara aşıları yapıldı. 

Seminerde, hac ibadetinin anlamı, ibadetlerin nasıl yerine getirilmesi gerektiği ve hacıların karşılaşabileceği zorluklar hakkında detaylı bilgiler verildi. Hollanda Hac ve Umre Genel Koordinatörü'nün katılımıyla, hacı adaylarına teknik konularda da rehberlik sağlandı.

Adayların hangi pasaportla seyahat edecekleri de seminerin gündemindeydi. IGMG Hollanda, bu kutsal yolculuğa çıkmak isteyen hem Türk hem de Hollanda pasaportuna sahip olan kişilerikabul ediyor. Bu da, IGMG'nin, herkese açık olan, çeşitlilik ve kapsayıcılığı temsil eden bir kurum olduğunu gösteriyor. 

IGMG Hollanda, hem Türk hem de Hollanda pasaportlu hacı adaylarını Hollanda’dan kutsal topraklaragönderen tek kurum olmanın gururunu taşıyor.

Hacı adayları için düzenlenen seminer, adaylarınbu kutsal yolculuğa daha bilinçli ve hazırlıklı bir şekilde başlamalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Amsterdam / Ali ANDAL