Hollanda İşçi Partili milletvekili Kati Piri çılgına döndü: “Erdoğan’ı sığınmacılar nedeniyle kutladınız!”

Hollanda’da PvdA milletvekili ve Avrupa Birliği Türkiye eski raportörü Kati Piri, Avrupa liderlerine tepki gösterdi...


  • Kayıt: 30.05.2023 15:30:25 Güncelleme: 30.05.2023 18:46:32

Hollanda İşçi Partili milletvekili Kati Piri çılgına döndü: “Erdoğan’ı sığınmacılar nedeniyle kutladınız!”

Hollanda’da PvdA milletvekili ve Avrupa Birliği Türkiye eski raportörü Kati Piri, Avrupa liderlerine tepki gösterdi: "Sırf sığınmacı akınını durduruyor diye otokrat Erdoğan'ı tebrik ediyorsunuz."

Türkiye karşıtı açıklamaları ile tanınan Kati Piri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması üzerine Twitter'dan paylaşımlarda bulundu. Erdoğan'ı tebrik eden Avrupa liderlerine öfke kusan Hollanda milletvekili ve Avrupa Birliği Türkiye eski raportörü Kati Piri, şu ifadeleri kullandı: “Sırf sığınmacı akınının önüne geçmek istediğiniz için otokrat Erdoğan'ı tebrik ediyor ve ona ‘Dostum' diyorsunuz. Tabii ki siyasi tutuklular, demokrasi hayali kuran Türk gençliği ve ezilen azınlıklar umurunuzda değil. Erdoğan'ı tebrik eden bütün Avrupa Birliği liderlerine soruyorum: Batı değerlerini savunan ve demokrasi için oy veren 25 milyon muhalif seçmen için de bir mesajınız var mı?"

KATI PIRI KİMDİR?

1979 doğumlu olan Kati Piri, Hollanda İşçi Partisi üyesidir. 2014-2021 yılları arasında Hollanda'nın Avrupa Parlamentosu temsilcisi olarak görev yapan ve görevi esnasında Türkiye raportörü olan Kati Piri, Türkiye aleyhinde raporlar hazırladı. Kati Piri, 2021'den beri Hollanda meclisinde milletvekilliği yapıyor.