Yeni Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu! Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun sona ermesinin ardından tüm gözler yeni Bakanlar Kurulu’nun hangi isimlerden oluşacağına çevrildi. Yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Peki Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Kaç yaşındadır?


  • Kayıt: 04.06.2023 08:38:49 Güncelleme: 04.06.2023 10:02:31

Yeni Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu! Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sona ermesinin ardından tüm gözler yeni kabineye çevrilmişti. Yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Peki yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Öztaş kimdir? Kaç yaşındadır? İşte hazırladığımız Mahinur Özdemir Göktaş portresi:

AVRUPA PARLAMENTOSUNUN İLK BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİ

Avrupa parlamentosuna başörtüsüyle giren ilk milletvekili olan Mahinur Özdemir, 7 Kasım 1982 tarihinde Belçika'nın Schaerbeek kentinde doğdu. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümü'nde lisans, kamu yönetimi alanında da master eğitimi aldı. Bunun yanında Fransızca, Flemenkçe ile İngilizce dillerini de öğrendi.

ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINI REDDETTİĞİ İÇİN PARTİSİNDEN TASFİYE EDİLDİ

Daha sonra siyasete atılarak 2009 yılında Merkez Demokrat Hümanist Parti'den Brüksel meclisine girdi. 30 Temmuz 2010'da da Rahmi Göktaş ile evlendi. Öte yandan Özdemir 2015'de Ermeni Soykırımı iddilarını reddetmesi sebebiyle partisinden tasfiye edilmiştir.

TÜRKİYE’NİN KUZEY AFRİKA’YA ATADIĞI İLK KADIN BÜYÜKELÇİ

12 Eylül 2019'da açıklanan "Büyükelçi ve daimi temsilci atamaları" ile Cezayir Büyükelçisi oldu. Türkiye’nin Kuzey Afrika’ya atadığı ilk kadın büyükelçidir.


Şu anda Türkiye'de Aileden Sorumlu Bakan olan Mahinur Ozdemir, yıllar önce Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Belçika'da önemli bir dönüm noktası yaşamıştı. Bu olay, o dönemde Kadın Dergisi'nin kapağında da yer almıştı ve büyük bir ilgi uyandırmıştı.