İşçi Partili Türk politikacılardan Kuzu ve Öztürk'e destek yok

İşçi Partisi'nin (PvdA) Başkanı Hans Spekman, başkent Amsterdam'da dün akşam Türk kökenli 35 siyasetçi ve entegrasyondan sorumlu milletvekili Fas kökenli Ahmed Marcouch'un da katıldığı bir toplantı düzenledi.


  • Kayıt: 20.11.2014 16:17:00 Güncelleme: 20.11.2014 20:57:00

İşçi Partisi'nin (PvdA) Başkanı Hans Spekman, başkent Amsterdam'da dün akşam Türk kökenli 35 siyasetçi ve entegrasyondan sorumlu milletvekili Fas kökenli Ahmed Marcouch'un da katıldığı bir toplantı düzenledi.

 

Toplantı sonunda gazetecilere açıklama yapan Spekman, İşçi Partisi'nin geleceği ve ileriye dönük hedef birliktelikleri yolunda meclis üyeleri ve parti üyeleri ile çalışmaya devam edeceklerini, tüm konuların enine boyuna tartışıldığını, endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını ve partiden başka kopma olmayacağını söyledi.

 

Toplantıya katılan İşçi Partili Eindhoven Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Torunoğlu, yolları ayrılan iki milletvekili ile partinin güven sorunu yaşadığını belirterek, "Aslında burada kazanan taraf olmadı. Her iki taraf da kaybetti. Çünkü herkes kendi seviyesinde toplum içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Bu durumlara düşmek üzücü." dedi.

 

 

 

Hollanda'da Türk toplumu tarafından kurulan derneklerin ve IŞİD'e sempati duydukları iddiasıyla Türk gençlerinin izlenmesi gerektiğini düşünen parti yönetimiyle aynı görüşte olmadıklarını ifade eden Torunoğlu, "Toplantıda entegrasyon konusunda Türk kökenli kurumların son derece önemli payı olduğuna dikkat çekildi. Daha doğrusu bu kurumlar ile diyaloga geçilmesi gerektiği üzerinde duruldu." şeklinde konuştu.

 

 

 

İşçi Partisi Dordrecht Beldiye Meclis Üyesi Bahattin Güler ise "Arkadaşların partilerden ayrılmaları son derece üzücü. aslında olmaması gereken bir durumdu. Parti yönetimi, iki milletvekilinin kendilerinin ayrıldıklarını ifade ettiler. Partiden ayrılmamaları yönünde ikna etmeye çalıştıklarını lakin onların kabul etmediklerini ve parti ile yollarını ayırdıklarını bize parti yönetimi net bir dille açıkladı." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Rotterdam Charlois Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Baran da İşçi Partisi içinde çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Baran, "İki milletvekilinin birden ayrılması Türk toplumu için bir kayıp. Bu durumu Hollanda Türk toplumuna anlatmak için çaba içerisinde olacağız. Aslında parti yönetimi de yaşanılan bu durumdan memnun değil." dedi.

 

 

Amsterdam Nieuw West Belediye Meclis Üyesi Münire Manisa da "Türklere yönelik araştırmalara katılmadığımız toplantıda ifade ettik. Bu konu ile ilgili olarak bir dilekçe sunduk. Bakan ile pazartesi günü görüşmemiz olacak." dedi

 

Geçen hafta yaşanılan gelişmeler ile ilgili olarak İşçi Partisi ile yollarını ayıran milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, PvdA partisi tarafından kendilerine bir deklarasyon imzalatılmak istendiğini ancak bunu imzalamadıkları için parti ile yollarının ayrıldığını açıklamışlardı. Daha sonra bu iki milletvekili Hollanda Meclis çatısı altında Kuzu/Öztürk grubunu oluşturduklarını Meclis Başkanı Miltenburg'a iletmişlerdi.