Mustafa Ünver: Anketi hazırlayanlar yaygaracı, iftiracı, nifakçı ve yanlıdır

Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver Hollanda Türk gençleri hedef alınarak hazırlanan sözde ankete tepkisiz kalmayarak bir mesaj yayınladı.


  • Kayıt: 21.11.2014 12:23:00 Güncelleme: 22.11.2014 01:10:00

Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver Hollanda Türk gençleri hedef alınarak hazırlanan sözde ankete tepkisiz kalmayarak bir mesaj yayınladı.

 

Ünver mesajında anketi hazırlayanları yaygaracı, iftiracı, nifakçı ve yanlı olarak niteledi.

 

''Monoteist İbrahimi dinlerin son halkası İslam Dinidir. Birlemek demek olan tevhit, İslamın en temel prensibidir. Allah Teala’yı birleyen mü’min; bu tavrıyla çiçekle insanı, hayvanla ağacı, yıldızla balığı, kısaca tüm zerreyle kürreyi Allah Teala’da birleştirmeyi başarmış olmaktadır. Böylece insan, hem Allah’la, hem insanlarla, hem de tüm varlıklarla barış ve huzur içinde yaşayabilmektedir.

 

İnsanın başta Allah Teala’yla olmak üzere tüm varlıkla barış ve huzurunu temin eden İslam müntesipleri hiçbir şekilde terörün, savaşın, aşırılığın yanında olamaz. Kendisini İslama ait gören ancak tutumu itibariyle kan, gözyaşı, savaş, huzursuzluk ve güvensizliğin kaynağı haline gelen hiçbir oluşum İslami değildir. Adı ne olursa olsun vahşette sınır tanımayan tüm örgüt ve kurumları şiddetle kınıyoruz. Aynı şekilde Müslümanda bulunması gereken yüksek merhamet, zarafet, ahlak, hikmet ve vizyon yoksunu İşid ve benzeri örgütleri de şiddetle kınıyoruz.

 

 

İslam tüm mabetleri ve ibadet haneleri kutsal ve dokunulmaz görür. Bu kapsamda İsrail askerlerinin postallarıyla Mescid-i Aksa’ya tacizde bulunmalarını ne kadar yanlış ve tahrik edici buluyorsak, Kudüs’teki sinagog saldırısını da o kadar yanlış ve çirkin bulmaktayız. Çünkü hiçbir yanlışlık başka bir yanlışlığa fırsat vermemelidir.

 

Allah’ın ismini en yüksek sesle andığımız camilerimizde hep barış ve kardeşlik mesajları verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Camilerimize gelen ve verdiğimiz hayat dolu mesajlardan ilham alan tüm varlığımızın insan, hayvan, bitki ve kısaca tüm varlıklara sevgi ve saygı beslediklerine inanıyoruz. Çünkü "yaratılanı hoş gördük Yaratandan ötürü" ilkesi, tüm insanlarımızın Anadolu Medeniyetinde asırlarca terennüm ettiği türkünün nakaratı olmuştur. Bu yüzden bizim mabetlerimizle ilişkili insanlarımızın asla radikalizm ve terör yanlısı olmadıklarına, hatta olamayacaklarına inanıyoruz. Aksini iddia eden, insanımızı İşidci ve terörist gibi çirkin isimlerle yaftalayan her türlü yayını da üzülerek ifade ediyoruz ki, fason, yaygaracı, iftiracı, nifakcı, yanlı ve konfeksiyon yayınlar olarak görüyoruz ve gayri ciddi buluyoruz.

 

Kendisini Anadolu Medeniyetine ait gören, Mevlana Celaleddin Rumi, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli gibi yüzlerce Anadolu eren ve evliyasına değer veren insanımızın asla terör ve radikalizm yanlısı olmadıklarını bir kez daha açıklıkla ifade ediyoruz.

 

Bu vesileyle her türlü terör örgütleri, özellikle de İşid militanları tarafından Irak ve Suriye’de hayatını kaybeden, vahşice katledilen tüm gazeteci ve sivillerin yakınlarına başsağlığı diliyor, bu acılara sebep olan her türden terör örgütünü ve eylemini bir kez daha telin ediyoruz.