Hollanda'da Asbest Alarmı

Bir yat limanında çıkan yangından sonra etrafa asbest yayılması nedeniyle şehrin bir bölümü ulaşıma kapatıldı.


  • Kayıt: 17.12.2014 20:01:00 Güncelleme: 17.12.2014 20:01:00

Bir yat limanında çıkan yangından sonra etrafa asbest yayılması nedeniyle şehrin bir bölümü ulaşıma kapatıldı.

 

Hollanda'nın Limburg eyaletine bağlı Roermond kentindeki bir yat limanında çıkan yangından sonra etrafa yayılan sağlığa zararlı asbest maddesinden dolayı şehrin büyük bir bölümünün yaya ve araç ulaşımına kapatıldığı bildirildi.

 

Roermond Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ulaşım yasağı getirilen bölgedeki işyerlerinin açılmasına geçici bir süre izin verilmediği belirtildi.

 

Evlerinde kalan semt sakinlerine pencere ve kapılarını sıkıca kapatmaları uyarısında bulunuldu. Bölgede yaşayanların ancak güvenlik birimlerinin kontrolünde dışarı çıkabildikleri kaydedildi. Yetkililer, kent merkezine giden yolların kapatıldığını ve bazı okullarda eğitime bir süre ara verildiğini açıkladı.

 

 

 

Roermond Belediye Başkanı Peter Cammaert, yangın sonrası ortaya çıkan asbestin temizlenmesi için başlatılan çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Cammaert, bu kapsamda acil bir yönetmelik yayınladıklarını ve söz konusu alanın boşaltıldığını söyledi.

 

Yangının çıkış sebebi konusunda açıklama yapılmadı. Asbest temizleme çalışmalarının yarına kadar sürebileceği belirtiliyor.