Türk işadamlarından Rutte'ye mektup

Başbakan Rutte'ye Hollanda'da son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle TOVER , HOTIAD, MUSIAD, TUMSIAD ve TOV tarafindan ortaklaşa hazırlanmış bir mektup gönderildi.


  • Kayıt: 18.12.2014 10:37:00 Güncelleme: 18.12.2014 10:52:00

Başbakan Rutte'ye Hollanda'da son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle TOVER , HOTIAD, MUSIAD, TUMSIAD ve TOV tarafindan ortaklaşa hazırlanmış bir mektup gönderildi.

 

Mektupta, Hollanda Türk toplumunda yaratılmaya çalışılan bu olumsuz ortamın sosyal problemlere yol açacağı, kendilerini bu ulkenin vatandaşı olarak gören ve yatırımlarını yaşadıkları bu ülkeye yapan girişimcilerin ekonomiye katkılarını olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi.

 

Başbakan Rutte'ye göderilen mektubu olduğu gibi yayımlıyoruz

 

Geachte meneer Rutte,

 

De Turkse Nederlander was de afgelopen tijd volop in het nieuws. Volgens minister Asscher zou de 'integratie van Turken in Nederland zijn mislukt'. Wij, Turkse Nederlanders, beschouwen Nederland inmiddels als ons thuisland. Daarnaast vinden wij de negatieve beeldvorming van sommige politici over Turken in Nederland schokkend en onherkenbaar.

 

De commerciële verhoudingen en handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije kennen een lange geschiedenis. Het kenmerkt zich door een groot respect en wederzijds vertrouwen. Wij voeren onze investeringen en ondernemersactiviteiten in Nederland. Debetreffende handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije zijn sinds de komst van deeerste generatie Turkse Nederlanders aanzienlijk toegenomen. Momenteel zijn er in Nederland 23.000 Turkse Nederlandse ondernemers. Deze ondernemers zijn goed voor zo een 70.000 arbeidsplekken. Alleen al in het jaar 2013 zijn er ruim 3.000 ondernemers bijgekomen waaronder Turkse Nederlanders en Nederlanders met dubbele nationaliteit (Nederlandse- en Turkse nationaliteit) . De toegevoegde waarde van deze ondernemers aan onze economie is één procent op jaar basis. Dit staat gelijk aan 2,65 miljard euro. De huidige ondernemers die actief zijn in verschillinde branches zien dan ook hun toekomst in Nederland.

 

Volgens het onderzoek van Motivaction (Motivaction, 2014) voor FORUM, wordt de derde generatie met dubbele nationaliteit (Nederlandse- en Turkse nationaliteit) weggezet alsof ze massaal Islamitische Staat (IS) steunen. Dit resulteert in stigmatisering van de Turkse gemeenschap. Evenzeer zorgt dit ervoor dat de sociaaleconomische integratie stokt van de hiervoor genoemde derde generatie. De negatieve politieke ontwikkelingen en de stigmatiserende media aandacht hebben negatieve gevolgen en zijn direct voelbaar in de Turkse gemeenschap. Tevens bemoeilijkt het om initiatieven te blijven nemen om de commerciële betrekkingen tussen Nederland en Turkije te versterken.

 

Wij betreuren dan ook ten zeerste dat er een eenzijdig beeld wordt geschetst van een bepaalde bevolkingsgroep in onze maatschappij. Wij hebben er het volste vertrouwen in udat u de benodigde stappen wilt ondernemen om deze misvattingen recht te zetten. Wij willen graag onze minister president een handreiking doen, door hierover in gesprek te gaan.

 

Wij gaan ervan uit dat u begrip heeft voor ons standpunt en danken u bij voorbaat voor uw inzet.

 

Met belangstelling zien wij uw reactie tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,