Kur'an'ı çiğneyen kadına 4 yıl hapis

Kuran'a ayak basıp çektiği fotoğrafı Twitter'dan paylaşan kadın için 4 yıl hapis talep edildi


  • Kayıt: 24.01.2015 22:42:00 Güncelleme: 24.01.2015 22:42:00

Kuran'a ayak basıp çektiği fotoğrafı Twitter'dan paylaşan kadın için 4 yıl hapis talep edildi.

 

Kur'an-ı Kerim'e hakaret ederek, ayakları altına alan ve çiğneyen kadın, çektiği fotoğrafı Twitter'da paylaşınca aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu 22 kişi tarafından şikayet edildi.

 

Twitter'da ''kedibiti'' adlı hesap kullanıcısı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

 

ERDOĞAN DA ŞİKAYETÇİ

 

Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit tarafından hazırlanan iddianamede, ''kedibiti'' adlı hesabın sahibi Gülbeyaz Atik, ''şüpheli'', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eğitim Bir-Sen, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası ile Hayrat Vakfı temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 22 kişi ''müşteki'' olarak yer aldı.

 

İddianamede, Erdoğan ve Gökçek'in avukatlarının savcılığa sunduğu dilekçede, Twitter'da ''kedibiti'' adlı hesap kullanıcısının paylaşımlarında, İslam dinine, Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamber'e hakarette bulunarak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip, büyük bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığının belirtildiği ifade edildi.

 

Yürütülen soruşturmada söz konusu hesabın sahibinin Atik olduğunun tespit edildiği belirtilen iddianamede, dava konusu konusu paylaşımların yapıldığı cihazlara da el konulduğu kaydedildi.

 

 

İFADE VERDİ

 

İddianamede Atik'in polisteki ifadesinde, ''kedibiti'' adlı hesabı kullanmadığını ancak kendisine ait resim ve fotoğrafların bu hesap tarafından paylaşıldığını söylediği belirtilerek, şüphelinin ''Sosyal medyada 'Ginka İskrenova' adlı hesabı kullanıyorum. 'Kedibiti' isimli hesapla kendi kullandığım hesaplar arasında çok benzerlik var, paylaşımlar çok farklı değil. Bu hesap, benimmiş gibi paylaşımlar yapılmış olabilir. Herhangi bir suç işleme kastım yoktur'' dediği aktarıldı.

 

AYAKKABILARDAN TESPİT EDİLDİ

 

İddianamede, şüphelinin evinde yapılan aramada, paylaşılan fotoğraftaki ayakkabılar ile çekimin yapıldığı cihazın tespit edilerek muhafaza altına alındığı kaydedildi.
''Kedibiti'' adlı hesaptan yapılan diğer paylaşımlara da yer verilen iddianamede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin benzer durumlara ilişkin içtihatlarına değinildi.
Atik'in söz konusu suçu birden çok işlediğine dair fotoğrafların ele geçirildiği anlatılan iddianamede, ''Özgürlüklerin mutlak ve sınırsız olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığı, bir başka özgürlüğün ihlal noktasında geldiği takdirde, özgürlüklerin sınırlanmasının söz konusu olduğu, düşünce özgürlüğünün de Anayasa'nın 24. maddesinde düzenlenen 'Kişilerin din ve vicdan özgürlüğünü ihlal etmediği sürece sınırsız olduğu' vurgulanmıştır. İnanmayanların, çeşitli dinlere inanan insanlara saygı duyması gerektiği gibi inanların da inanmayanlara karşı aynı saygıyı göstermelerinin gerekliliğinin dikkate alınması gerekir'' denildi.

 

İddianamede, şüpheli Gülbeyaz Atik'in, ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' ile ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçlarından 1,5 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.