SUN, İslamofobie meselesini ele aldı

SUN ( Studenten Unie Nederland) Vrije Universiteit Amsterdam'da yapmış olduğu programla son zamanlarda Avrupa'da dolayısıyla Hollanda'da yükselen İslamofobie meselesini ele aldı.

 


  • Kayıt: 30.01.2015 16:24:00 Güncelleme: 30.01.2015 16:24:00

SUN ( Studenten Unie Nederland) Vrije Universiteit Amsterdam'da yapmış olduğu programla son zamanlarda Avrupa'da dolayısıyla Hollanda'da yükselen İslamofobie meselesini ele aldı.

 

Prof. Dr. Thijl Sunier ve Roemer van Oordt'un konuşmacı olarak katıldığı program, Raşit Uygun'un Mü'minlerin Hz. Peygamber'e karşı davranış kurallarını, âdâb ilkelerini belirten Hucurat Suresini okumasıyla başladı.

 

Bu anlamlı Kur'an tilavetinin ardından açılış konuşması için kürsüye gelen SUN Başkanı Ömer Karaca, Avrupa'da yükselen slam düşmanlığına değinerek, '' Asıl olan soru şu; İfade özgürlüğünün sınırı nedir?'' dedi.

 


 

Hollanda'da yükselişe geçen İslamofobie olgusunu Theo van Gogh'un öldürülmesinden itibaren başlayıp günümüze değin yaşanan olaylarla anlatan Prof. Dr Thijl Sunier; İslam'a olan düşmanlığın artmasında medyanın çok önemli bir payı var. IŞİD'in işlediği cinayetler, Charlie Hebdo baskını basın tarafından ''Avrupa'ya açılmış savaş" olarak ilan edildi. Hollanda'da camilerin inşa edilmesi, müslümanların çoğalması artık hoş karşılanmıyor. Gelişmeler çok üzücü.'' dedi.

 


 

Son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle çok endişeli olduğunu belirten Roemer van Oordt, 2005 yılından başlayan şemalarla müslümanlara olan ırkçı saldırılardaki artışı göz önüne serdi.

 


 

Programı Platform Dergisi'ne değerlendiren SUN'un Sosyal Medya Sorumlusu Burak Görgeç; ''Yaşanan olaylar neticesinde Avrupa'da yükselen İslamofobie gerçeğini ele almak istedik. Konuklarımız vasıtasıyla insanlara olayları anlatmayı ve çözüm için ne yapılabilir? sorusuna cevap bulmayı amaçladık.'' dedi.

 

 

 


 

Savaş Büyük Tipi / Amsterdam