CDA'dan aday olan Muzaffer Çetin basınla buluştu

CDA Partisi 7. sıradan aday olan Muzaffer Çetin, CDA partisinden arkadaşları ile basın önüne çıkarak adaylığı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.


  • Kayıt: 02.02.2015 12:02:00 Güncelleme: 02.02.2015 12:02:00

CDA Partisi 7. sıradan aday olan Muzaffer Çetin, CDA partisinden arkadaşları ile basın önüne çıkarak adaylığı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

Hollanda'da 18 mart 2015 tarihinde yapılacak olan 'Provincie' (Eyalet) ve 'Waterschappen' (Sular Dairesi Birliği) seçimleri için adaylar yavaş yavaş belirlenmeye başladı.

 

Güney Hollanda Eyalet Meclisi seçimlerine CDA'nın 50 kişilik listesinde 7. sırada bulunan Muzaffer Çetin listedeki tek Müslüman-Türk kökenli aday olduğunu söyledi.
Mart 2014 yılında Rotterdam Belediyesi’nde 4 yıllık meclis üyeliği görevinden sonra bir yıl kadar siyasi arenedan uzak duran Muzaffer Çetin yaptığı basın açıklamasında Eyalet meclislerinin önemine değinerek, “Her seçim kendine özgü önemlidir ama 18 mart 2015 tarihinde yapılacak Eyalet seçimleri hem yeni Senato’nun belirlenmesi hem de hali hazırdaki Hollanda’daki politik gidişatın belirlenmesi acısından ayrı bir öneme sahiptir” dedi. Çetin daha sonra şunları söyledi; Bu seçimlerde seçmen 2 kez oy kullanacak. Biricisi Eyalet meclisi, ikincisi Sular Dairesi Birliği meclisi. Eyalet meclisine sadece Hollanda vatandaşı olanlar oy kullanabilecek, Sular Dairesi Birliği meclisine ise tüm vatandaşlar seçmen olarak katılabilecek. Bu seçimler 12 farklı eyalette Provincie bazında yapılacak. Eyalet meclisi üyeleri de, 1e Kamer (75 kişilik Senato) nun 26 Mayıs 2015 de yeni üyelerini kendi aralarında seçecekler.

 

 

HOLLANDA'DA HER YIL BİR SEÇİM

 

Yeni bir seçim arifesine girdik diyen Muzaffer Çetin Hollanda'da hemen hemen her yıl bir seçim yapılıyor. Millet Meclisi Seçimleri, Senato Seçimleri, Avrupa Parlamentosu Seçimleri, Eyalet Meclisi Seçimleri, Belediye Meclis Üyesi Seçimleri ve Sular Dairesi Birliği Seçimleri gibi. 18 Marttaki seçimler bizler açısından çok önemli. Neden çok önemli Eyalet meclis üyeleri yeni Senato'yu belirliyor. Eyalet meclisi üyeleri arasında bizlerden birisinin olması bizlerle ilgili alınacak kararlarda etkili olacaktır.
CDA dan Eyalet Meclis Üyesi seçilirsem neler yapabilirim? Öncelikle CDA inançlı bir parti ben de inançlıyım. O yüzden inancıma dair şeyleri rahatlıkla konuşur savunabilirim. Parti olarak ekstra vergi artırmalarına karşıyız bende bu tür komisyonlarda aktif olarak rol alırım. Seçmenlere daha başka neler diyebilirim "Bilinçli olarak oylarını kullansınlar. Mutlaka ama mutlaka sandık başına gitsinler.
Basın açıklamasından sonra kendisini desteklemeye gelen CDA'lı arkadaşlarından eski Rotterdam-Charlois Belediye Daimi Encümen Üyesi Alaattin Erdal, Rotterdam Anakent Belediye Meclis Üyesi Turan Yazır, Maassluis Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çelik'e teşekkür etti.

 

 

Rotterdam - Mustafa Toga