İtalya’ya gidecek Türk vatandaşlarına "hırsızlık" uyarısı

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği, son dönemde artan hırsızlık vakaları nedeniyle İtalya'yı ziyaret edecek vatandaşları uyardı


  • Kayıt: 06.03.2015 20:09:00 Güncelleme: 06.03.2015 20:09:00

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği, son dönemde artan hırsızlık vakaları nedeniyle İtalya'yı ziyaret edecek vatandaşları uyardı

 

 

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği, İtalya'da son dönemde artış gösteren hırsızlık vakalarına karşı bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlara tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

 

Büyükelçiliğin sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından yapılan duyuruda, son günlerde İtalya’yı ziyaret eden yabancıların ve Türk vatandaşlarının maruz kaldıkları hırsızlık vakalarında artış yaşandığına dikkat çekildi. 

 

Vatandaşlara azami ölçüde tedbirli olmaları ve büyükelçiliğin tavsiyelerine uymaları çağrısında bulunulan duyuruda özellikle kendisini polis gibi tanıtmaya çalışan ya da haritayla yaklaşarak bir şey soracakmış gibi yapanlara karşı da dikkatli olunması istendi.

 

Duyuruda, pasaportunu kaybeden ya da çaldıran vatandaşların bunu herhangi bir komiserlikten alacakları tutanakla belgelemeleri durumunda büyükelçilik ya da konsolosluktan alacakları geçici seyahat belgesiyle Türkiye’ye dönüş yapabilecekleri belirtildi.