Hengelo-Yozgat Vakfı Hollanda'da bir ilki gerçekleştiriyor

Hengelo-Yozgat Vakfı, Hollanda'nın Hengelo şehrinde, Türklerin Hollanda'ya gelişinin 50.yılı anısına topluma açık bir çeşme yaptırıyor.


  • Kayıt: 27.03.2015 21:35:00 Güncelleme: 27.03.2015 21:35:00

Hengelo-Yozgat Vakfı, Hollanda'nın Hengelo şehrinde, Türklerin Hollanda'ya gelişinin 50.yılı anısına topluma açık bir çeşme yaptırıyor.

 

2009'da Hollanda'nın Hengelo şehrinde kurulan ve daha önce Hengelo Belediyesi ile Yozgat Büyükşehir Belediyesi arasında 'kardeş şehir' projesiyle gündeme gelen HENGELO-YOZGAT VAKFI, Hengelo'nun Merkez-i tren istasyonu meydanına, Türklerin Hollanda'ya gelişinin 50.yılı anısına, topluma açık bir ÇEŞME PROJESİ gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

 

Hengelo-Yozgat Vakfı Başkanı Ayhan Coşkunsu "Hengelo Belediyesi'nin vakfımıza vermiş olduğu müsade ile proje'nin gerçekleşmesi kesinleşmiştir. Şuan çeşmenin hangi tarihde yapılacağı konusunda istişarelerimiz sürmektedir. Hollanda'da, hatta Avrupa'da bir ilk olduğuna inandığımız bu ÇEŞME PROJESİ'nin, Türkiyemizin ulusa açık çeşmeleriyle topluma kattığı o güzelliği, Hollanda'ya da taşıyabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hollanda'daki Türk Toplumumuza bir onur ve Hollanda Toplumuna ayrı bir güzellik katacağına inandığımız çeşme projemizi destekleyen Hengelo Belediyesi, Yozgat Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Yozgatlılar Fedarasyonu yöneticilerine teşekkürü borç biliriz.  Çeşme projemizin Hengelo halkına hayırlı uğurlu olmasını dileriz."   

 

 

Hengelo-Yozgat Vakfı öncülüğünde, Hollanda/Hengelo şehir merkezinde hizmete sunulacak olan 50.YIL ÇEŞMESİ'nin açılışı'nın, 2015'in Haziran ayında yapılması tahmin ediliyor.